MALI: Novogodišnja rasveta u Beogradu je investicija u turizam!

Novogodišnja rasveta u Beogradu postavljena dva meseca pre Nove godine je investicija u turizam, a troškovi su zanemarljivo mali u odnosu na prihode od turističkih poseta, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je novinarima rekao da je grad potrošio 150 miliona dinara na kupovinu rasvete, a da će za struju biti potrošeno oko 2,5 miliona dinara.

Upitan zašto je novogodišnja rasveta postavljena tako rano, odgovorio da je namera da se od srpske prestonice napravi regionalni, turistički centar.

Gradonačelnik je, komentarišući navode da su novogodišnji ukrasi bespotreban trošak za ionako siromašno društvo, rekao da je 2,5 miliona dinara, koliko košta struja za sva tri meseca koliko će rasveta stajati, zanemarljivo mali trošak u odnosu na milione evra koje grad očekuje od prihoda od turizma i boravišnih taksi.

tan2016-10-25_102837891_2
– Želim da iz godine u godinu investiramo više kako bismo privukli turiste u naš grad na pravi način – naveo je Mali.

Kupovina novih ukrasa ove godine je, istakao je gradonačelnik, koštala 150 miliona dinara, a sve sa ciljem da se u Beogradu promovišu novogodišnji praznici i da atmosfera bude bolja.

Ove godine se očekuje više turista u prestonici, zaključio je Mali i dodao da je ponosan što je Beograd “osvetljen” duže od drugih gradova regiona, što ga, primetio je, čini atraktivnijim za turiste.

SD

Komentari su zatvoreni.