LOŠA NAMERA TANJE FAJON JE OČIGLEDNA! Stefanović: Jasno je da interes građana Srbije NIKADA NIJE BIO NJEN PRIORITET!

0

Tanja Fajon je još jednom potvrdila da otvoreno podržava stranke opozicije u Srbiji, naravno ne na osnovu objektivnih kriterijuma, već na bazi ostrašćenosti i paušalnosti. I brojnim izjavama ranije ona se nedvosmisleno svrstavala na jednu političku stranu i davala podršku Draganu Đilasu i njegovim koalicionim partnerima, a sve pod plaštom unapređenja demokratije u Srbiji, izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović.

 

“Upravo zato je Tanja Fajon izgubila moralno pravo da na bilo koji način u budućnosti učestvuje u procesima u kojima bi se razgovaralo o našem parlamentu, izbornim zakonima i stepenu demokratije. Jer, njena više nego otvorena pristrasnost ne govori o stanju demokratije u Srbiji, već isključivo o njoj i onima koje podržava.

Ilustracija

Jasno je da opšti interes građana Srbije nikada nije bio prioritet u njenoj agendi, već isključivo pomoć političkim strankama grupacije kojoj i sama pripada. Očigledna je i loša namera i apsolutno se ne vidi njena želja da na bilo koji način Srbiji pomogne, naprotiv, vidi se samo želja da se našoj zemlji nanese politička šteta. Ona ne želi da prizna da u našoj zemlji postoji mnogo više demokratskih tekovina i vrednosti nego u mnogim drugim državama, što samo potvrđuje njenu političku subjektivnost.

Njena ostrašćenost se najbolje oslikava u stavu da izlaznost na izborima u Srbiji pokazuje da je „Vlada izgubila poverenje velikog dela biračkog tela“. To tvrdi Fajon koja je za evropsku poslanicu izabrana na izborima na kojima je izašlo svega 28 odsto građana Slovenije. Toliko o objektivnosti.

Što se tiče legitimiteta parlamenta, o tome odlučuju isključivo građani Srbije, a ne Tanja Fajon, niti bilo ko drugi. Građani Srbije su ti koji su u velikom broju izašli na izbore, rekli kako žele da izgleda njihova budućnost i koga žele da ih vodi. To ne mogu promeniti intervjui i saopštenja, ni Tanje Fajon, ni ma koga drugog.

Tanji Fajon i grupi partija koje predstavlja nije smetalo to što stranke koje pripadaju njenoj političkoj opciji, dok su vršile vlast u Srbiji, nisu sprovele nijednu od promena na unapređenju demokratije i izbornog procesa, a što trenutna vlast jeste. Očigledna je maliciozna zamena teza i odsustvo želje da se uradi nešto dobro, već postoji isključivo cilj da se zastupa samo politički interes onih stranaka kojima pripada i sama Tanja Fajon.“

Foto Tanjug
Izvor/Autor Infrormer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.