Letnji red vožnje: Od danas manje vozila na ulicama Beograda

0

OD DANAS se u Beogradu primenjuje letnji red vožnje u javnom linijskom prevozu putnika, kada sa radom počinju i letnje sezonske linije na teritoriji grada.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, kao i dalje važećim preporukama Kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije, gradske linije biće redukovane za 17,2 odsto, a prigradske i lokalne linije za 5,2 odsto u odnosu na zimski red vožnje, osim na 20 gradskih i jednoj prigradskoj liniji, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Na 20 linija javnog gradskog prevoza putnika biće uključen veći broj vozila u odnosu na uobičajeni letnji red vožnje.

Reč je o linijama: 16, 17, 18, 23, 25, 29, 31, 33, 37, 46, 48, 50, 55, 56, 58, 88, 101, 302, 309 i 511.

U prigradskom i lokalnom prevozu putnika, na liniji 493 (Beograd-Mladenovac / auto-putem) biće uključen veći broj vozila i biće više polazaka u odnosu na uobičajeni letnji red vožnje.

Sekretarijat za javni prevoz će u narednom periodu snimati i pratiti popunjenost vozila koja obavljaju javni linijski prevoz putnika na teritoriji grada i vršiti izmene redova vožnje.

Uvode se sezonske linije ADA 1-5, koje će saobraćati subotom i nedeljom do kraja avgusta. Autobusi na ovih pet linija prevoziće putnike do Ade Ciganlije a polaziće sa Vidikovca, Keja oslobođenja u Zemunu, sa Konjarnika, iz Mirijeva i sa Bežanijske kose.

Letnje redove voznje za svaku liniju putnici mogu videti od subote, 26. juna, na sajtu Sekretarijata za javni prevoz: www.bgprevoz.rs. 

Foto Beograd24
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.