LEGENDARNI MODEL ADIDAS ZX U NOVIM BOJAMA IZNENADIO SVE LJUBITELJE POP KULTURE

0

Kada pomisle na 1984. godinu, pravi ljubitelji mode i pop kulture verovatno će se setiti da su tada u Njujorku održane prve MTV muzičke nagrade. Ostajući u domenu muzike, legendarni hip-hop sastav Run D.M.C. te godine objavio je svoj prvi album, a Majkl Džekson je po prvi put zaplesao onaj čuveni Mesečev hod (Moonwalk).

 

Ta 84-ta bila je specifična i po pitanju mode – preovladavali su smeli i izazovni krojevi, šljokice i neonske boje, a svoj vrhunac dostigli su i mnogi dizajneri poznati po karakterističnom stilu.

Može se reći da je 1984. bila godina kada su započete mnoge velike stvari, a tih dana stvorena je i čuvena linija patika adidas ZX. Silueta je nastala od ideje da se napravi savršeni model za trčanje. Adidas je uložio sve znanje i tehnologiju da stvori detalje koji prave razliku, i to pre svih torzioni sistem koji obezbeđuje stabilnost stopala, a samim tim smanjuje težinu đona. Bila je to svojevrsna revolucija u proizvodnji sportske opreme i početak nove ere u svetu trčanja.

#Pogledajte i kako ovi modeli stoje našim čuvenim glumcima Bokiju Periću i Milošu Petroviću Trojpecu

 

Od svog lansiranja 1984. godine, adidas Originals ZX linija je lider kada je reč o fenomenalnom dizajnu patika. Silueta koja se smatra pokretačem novih tehnologija, danas preokreće svoju istoriju i predstavlja novi model ZX 2k. Patike će biti dostupne u čak četiri varijante, uz ZX 2k BOOST i ZX 2k FLUX.

Inovativan model ZX 2k BOOST stiže u dva kolorita i atraktivnoj ombre paleti boja, a sadrži BOOST tehnologiju. Ekskluzivni ženski model ima belo mrežasto gornjište i živopisan đon koji prelazi iz jarko roze u plavu boju. Muški model okrenut je ka drugačijoj dimenziji, takođe sa mrežastim gornjištem bele boje, ali i kontrastnim prugama koje prelaze iz plave u solarno crvenu, uz đon koji prati ovaj kolorit.

Kada je reč o modelu ZX 2k FLUX, adidas Originals je i ovde bio dosledan nadrealizmu, primenjujući nijanse koje se prelivaju, uz pravu eksploziju boja. Prvo, ženski model ima gornjište od bele mreže, sa kontrastnim crnim prugama, plavim linijama, šokantnim roze akcentima, uz beli đon Adipren X. Muška silueta isto ima belo mrežasto gornjište koje je u kontrastu sa roze prugama na đonu.

Mekše, udobnije, i mnogo šarenije – počinje sledeće poglavlje legendarnih adidas patika ZX.

Izvor/Autor Newmediateam.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.