LAŽNI HIRURG Sava Knežević I MAJKA ZANEMELI NA SASLUŠANJU, TRAŽI SE PRITVOR!

Oglasilo se Tužilaštvo, objavljena lista NOVIH SVEDOKA

0

Saslušanje lažnog hirurga Save Kneževića i njegove majke je završeno, a kako je saopštilo Prvo osnovno javno tužilaštvo, predložen je pritvor za oboje.

Prilikom iznošenja odbrane osumnjičeni S.K. i D.K. su iskoristili svoje zakonsko pravo i branili se ćutanjem. Uzimajući u obzir njihove odbrane, kao i činjenicu da će tužilaštvo u toku dokaznog postupka u svojstvu svedoka ispitati sedam oštećenih lica, zatim pet zdravstvenih radnika koji su sarađivali sa osumnjičenim S.K, kao i druge svedoke, Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora prema osumnjičenima zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svedoke – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Naime, osumnjičenima je juče dežurni zamenika javnog tužioca odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Sava Knežević Radio bez licence

Osumnjičenom S.K. se stavlja na teret da se u neregistrovanoj ordinaciji  u Beogradu na Terazijama, u vremenskom periodu od 02.01.2020. godine do 08.04.2021. godine, za novčanu naknadu bavio određenom delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

Osumnjičeni S.K. je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima (liposukcije, transfere masti, korekcije usana i dr.), prikrivajući od njih, činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, da bi nakon izvršenih medicinskih zahvata oštećenia izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada sedam oštećenih lica, sve u pomaganju sa majkom osumnjičenom D.K. koja je u navedenom period u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente kojim treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, te od istih uzimala novčanu naknadu, sve to iako joj je bila poznata činjenica da njen sin osumnjičeni S.K. u neregistrovanoj ordinaciji radi bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, što je potvrđeno od strane svih lekarskih komora kao i od Ministarstva zdravlja.

Osumnjičeni S.K. se oglašavao preko društvenih mreža i na taj način nudio svoje medicinske usluge i izvođenje zahvata. Takođe je u svrhu reklamiranja koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

Slede nova saslušanja

U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati za sada sedam oštećenih lica, pet zdravstvenih radnika u svojstvu svedoka kao i druge svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju oštećenih,  te će naložiti veštačenje a u pravcu utvrđivanja činjenica da li su radnjama osumnjičenih oštećenim licima nanete teške telesne povrede ili im je zdravlje teško narušeno. U zavisnosti od odbrane osumnjičenih, Prvo osnovno javno tužilaštvo će podrediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih a na okolnost njihove uračunljivosti u vreme izvršenja predmetnih krivičnih dela.

Takođe, tužilaštvo će nakon svih prikupljenih dokaza naložiti i posebnu proveru imovine osumnjičenih S.K. i D.K. stečene bavljenjem ovim nelegalnim poslom, a sve u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču svi biti elementi i krivičnog dela Pranje novca član 245. Krivičnog zakonika, nakon čega će ovo tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Nakon završenog dokaznog postupka, biće doneta odluka o daljem postupanju.

Foto Informer - Zoran Sinko
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.