Kvadrat u Beogradu 2.000 evra, a na ovim lokacijama ćete uštedeti novac!

0

Najveći izazov je pred mladim porodicama koje tek treba da se skuće, a posebno ako imaju barem četiri člana

 

Svedoci smo “divljanja” cena nekretnina u Beogradu, u poslednje vreme, pri čemu je prosečna cena kvadrata oko 1.980 evra.

Ipak, dobra vest je da u Beogradu i oko njega još uvek ima lokacija gde je cena po kvadratu na nivou od 1.000 evra. Stoga ne čudi što se sve više ljudi seli u periferne kvartove ili čak gradove.

Ledine, Batajnica

Krenemo li iz centra grada na stranu ka Novom Beogradu, ubrzo nakon ovog urbanog kvarta gde je kvadrat trenutno u proseku 1.950 evra, dolazimo do dva naselja koja se sve više šire. Tamo gde su nekada maltene bile livade, sada su moderne zgrade.

Kada je reč o Ledinama, prosečna cena po m2 iznosi od 1.100 evra pa naviše, pri čemu cifra može ići do čak 1.400 evra. Ipak, računajte da je ovo prosek, i da možete naći stanove gde je kvadrat oko 600-700 evra. U Batajnici cene takođe rapidno rastu. Kvadrat u novogradnji otišao je na 1.300 evra.

 

Železnik, Miljakovac

Prvi kvart pripada opštini Čukarica, a drugi Rakovici, ali su oba dosta popularna i naseljena u poslednje vreme, upravo zbog atraktivnih cena. U Železniku možete naći stanove gde je cena kvadrata oko 1.200, ali i one gde kvadrat košta čak manje od 600 evra, zavisno od pozicije, ulice, spratnosti, uređenosti…

Shutterstock

Sve u svemu, m2 u proseku košta oko 1.100 evra, a slično je i na Miljakovcu. Ističe se da je prosečna cena u tom naselju 1.000 evra, mada imajte u vidu da je Miljakovac 1 skuplji od Miljakovca 2, pre svega, zbog bolje povezanosti sa ostalim delovima grada. Trenutno se prodaje stan od 45 kvadrata za skoro 60.000 evra.
Mirijevo, Višnjička banja

Na Karaburmi cene rastu svakodnevno, zbog rastuće novogradnje i dobre povezanosti sa gradom, mada i ova dva okolna naselja ne stagniraju kada je reč o cenama stambenih prostora. Ipak, ostaju pristupačna, što otvara brojne mogućnosti za pojedince ili porodice s ograničenim budžetom.

Prosečna cena po kvadratu u Mirijevu je porasla u maju, na oko 1.250 evra, što je skok od 1,21 odsto u odnosu na prethodnih mesec dana. U Višnjičkoj banji moguće je naći još niže cene, u rasponu od oko 800 do 1.250 evra.

Pančevo

Grad nadomak Beograda u koji naši sugrađani sada masovno odlaze, zbog povoljnijih cena stanova, a dobre povezanosti sa centrom prestonice. Pančevci neretko brže stignu do jezgra Beograda iz tog grada, nego neki građani koji putuju, recimo, s Miljakovca, iz Resnika itd.

Udaljeno svega 19 km od centra Beograda, Pančevo je idealno za one koji rade u prestonici i putuju na posao svaki dan, a sa druge strane, teže mirnijem, vojvođanskom načinu života i ne žele mnogo da “stanje” novčanik kupujući nekretninu.

Foto Tanjug

Vaša email adresa neće biti objavljena.