Kultni mjuzikl “Mamma mia” otvara sezonu na Tašmajdanu!

0 5,753

Evo koje ćemo predstave gledati ovog leta na Tašu!

 

Umetničko leto na Tašmajdanu počeće muzičkim spektaklom – “Mamma mia” Pozorišta na Terazijama, koje otvara ovu letnju pozornicu dvostrukim izvođenjem, 25. i 26. juna.

Cena karata biće 500 dinara, potvrdio je za “Novosti” zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a predstave će biti igrane u terminu od 21.00 časova.

 

Na sastanku sa predstavnicima pozorišta usaglašen je zajednički repertoar predstava koje će biti izvođene od kraja juna i tokom jula. Nakon pozorišta na Terazijama “štafetu” 27. i 28. juna preuzima Beogradsko dramsko, kada će publika imati priliku da gleda jedan od najpoznatijih naslova na repertoaru kuće, predstavu “Trpele”.

Dan kasnije na repertoaru će biti predstava “Pošteni provalnik” pozorišta Boško Buha, dok će 1. jula od 18.00 časova biti predstava za mališane “Pitam se pitam”.

Glumci Ateljea 212 će 3. i 4. jula izvoditi predstavu “Art”, dok se Jugoslovensko dramsko odlučilo za “Lorencača”, koji je na programu u naredne dve večeri. Narodno pozorište 9. jula, specijalno za ovu priliku, priprema muzičko-scensko ostvarenje (opere i baleta) pod nazivom “Svetlost”.

 

I sutradan je na repertoaru njihova, ovog puta dramska predstava, “Bela kafa”. Posle nacionalnog, na “Taš” stiže Zvezdara teatar sa “Večerom budala” – 11. i 12. jula.

 

Nadležni dodaju i da će se na pozornici Tašmajdana igrati predstave beogradskih pozorišta bez mnogo dekora. Sedišta neće biti numerisana, a cela organizacija biće u skladu sa preporukama nadležnih.

Većina beogradskih pozorišta već u subotu otvara svoje blagajne, ne samo za kupovinu ulaznica na “Tašu“, već i za sve one koji su pre pandemije kupili karte za neku od predstava na redovnom repertoaru, a sada će moći da ih vrate i dobiju novac nazad. Posetioci će karte za letnju pozornicu moći da kupe i dva sata pre početka predstave na biletarnici stadiona Tašmajdan.Komentari

komentara

Foto MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ
Izvor/Autor Mondo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.