KUDA ĆE VOZITI BG METRO? Za trasu prve linije od Makiša do Mirijeva postoje DVE VARIJANTE

0 5,099

Glavna nedoumica oko prve linije Beogradskog metroa, po svemu sudeći, trenutno je da li će ona ići preko Prokopa ili Beogradskog sajma!

To se, između ostalog, može zaključiti na osnovu prezentacije gradonačelnika Beograda dr Zorana Radojičića koju je imao na jučerašnjem Forumu gradonačelnika 16+1 u “Sava centru”.

Novi predlog linija za metro
FOTO: GRAD BEOGRAD / SCREENSHOT
Novi predlog linija za metro

On se, istina, u ekspozeu nije doticao takvih detalja, ali je u njegovom elaboratu koji je dospeo i do novinara, predstavljena mapa prve dve linije na kojoj postoje dve varijante. Prva je da metro od Banovog brda ide direktno preko Sajma ka Savskom trgu, a druga da zaobiđe Sajam, Gazelu i Palatu pravde, te da preko Kliničkog centra Srbije izbije u blizini Savskog trga.

Deo prezentacije dr Zorana Radojičića
FOTO: GRAD BEOGRAD / SCREENSHOT
Deo prezentacije dr Zorana Radojičića

Koja će verzija pobediti znaće se definitivno u februaru kada bude završena studija koju trenutno izrađuje francuska firma “Ežis”.

– Postoji opcija da metro nastavi direktno ka Savskom trgu, kao što je ranije planirano, ali i varijanta da skrene na Prokop. U tom slučaju bismo posle imali i jednu stanicu u Ulici kneza Miloša pre dolaska na Savski trg – otkrio je nedavno za “Blic” gradski urbanista Milutin Folić.Komentari

komentara

Foto SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.