Krenuo automobilski, ali i tramvajski saobraćaj u Karađorđevoj ulici! (FOTO)

0

Karađorđeva ulica od danas je otvorena za saobraćaj u punom profilu, odnosno u oba smera, a krenuo je i tramvajski saobraćaj.

 

Imali smo u vidu da je potrebno da Karađorđeva bude u funkciji jer počinje školska godina i mnogo ljudi se vratilo sa godišnjeg odmora. Ova ulica nije završena do kraja, rekonstrukcija trotoara će se nastaviti u narednom periodu. Nakon završetka popločavanja trotoara krećemo u drugu fazu koja je vezana za Savsko šetalište – rekao je za RTS pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

 

On je dodao da je Karađorđeva ulica nakon rekonstrukcije dobila jedan potpuno drugi koncept funkcionisanja.

 

– Trotoari su prošireni i sada je ona dobila novi i lepši izgled i vraćen joj je stari sjaj. Naime ova ulica je nekada, u vreme razvoja Beograda, bila jedna od najvažnijih i najprometnijih ulica. Sada će, sa novim izgledom, sa pristanom i šetalištem, bez teretnog saobraćaja, Karađorđeva ulica zaista biti ponos Beograda – rekao je Mladenović.

Na ovo se kratko nadovezao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

 

Tramvaji su upravo počeli da saobraćaju Karađorđevom ulicom. Automobili još noćas. Još jedno ispunjeno obećanje – napisao je na svom Fejsbuk profilu Goran Vesić.

Foto Foto: Facebook/Горан Весић
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.