KRASNIĆI IZVEDEN PRED SUDIJU: Počela SKANDALOZNA odbrana – optužio SRBE za genocid! (VIDEO)

0
Jedan od članova Glavnog štaba i portparol OVK Jakup Krasnići upravo je izveden pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova radi upoznavanja sa optužnicom koja ga tereti za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji i izjašnjavanja o krivici.

Krasnići se pojavio u sudnici bez zaštitne maske, a pred zvanični početak ročišta sudija Nikoals Giju dozvolio je sudskom fotografu da slika optuženog.

Ne osećam se krivim i nisam kriv – rekao je Krasnići.

Sa najvećim zadovoljstvom sam obavljao dužnost portparola OVK

– Najpre sam odlučio da ne angažujem advokata, jer sam uveren da mi nije potreban, ali sam ga unajmio zbog porodice. Nisam odgovoran ni za šta od ovih optužbi. moje dužnosti su bile javne, bio sam portparol OVK i to sam radio sa najvećim zadovoljstvom, kasnije ministar.

– Ne bismo bili u stanju da oslobodimo Kosovo i formiramo državu bez međunarodne podrške – rekao je Krasnići.

– Mi smo se borili protiv Srba koji su počinili genocid na Kosovu. Nikada se ne bih prikrivao kao neko ko je počinio zločine, nikada nisam radio ništa protiv civila – rekao je Krasnići.

Ročištu prisustvuju i Specijalizovani tužilac Džek Smit sa svojim pomoćnicima, dok Krasnićijev branilac u ročištu učestvuje putem video veze sa Kuala Lumpurom, jer nije mogla da dođe u Hag zbog situacije sa Covidom 19.

Krasnići je jedan od četvorice optuženih za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti OVK u periodu od marta 1998. do septembra 1999. godine, pored Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Redžepa Seljimija, koji će se pred sudom pojaviti kasnije danas, u utorak i u sredu na posebnim ročištima.

I on se kao i ostala trojica tereti i po komandnoj i po individualnoj krivičnoj odgovornosti za zločine koje je OVK počininla na Kosovu i Metohiji i severu Albanije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Printscreen/YouTube
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.