KORONA UŠLA U BG ŠKOLU! Direktorka: Učenik 8. razreda dolazio na pripremu mature, nije imao simptome

0 3,802

Marija Čekanović, direktorka Osnovne škole “Vladimir Rolović” u Beogradu, u kojoj je zaražen jedan učenik 8. razreda škole izjavila je da je preporuka da se testiraju svi njegovi kontakti.

 

Posle vrtića i studentskih domova, korona virus je ušao i u srpske škole. Zaražen je jedan učenik osmog razreda Osnovne škole “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu, u Beogradu, koji je dolazio u ovu ustanovu na probu male mature, 1. i 2. juna.

Direktorka škole Marija Čekanović rekla je za Tanjug da je o tome obavestila roditelje ostale dece, da su obaveštene sve nadležne institucije, kao i da su preduzete mere prema uputstvu Ministarstva prosvete.

Navela je da su u školi preduzete sve mere prevencije kada su učenici dolazili 1. i 2. juna, da su bile postavljene dezobarijere, da je u učionicama bilo po devet učenika i da su bili na propisanoj udaljenosti.

Učenik nije imao nikakve simptome kada je dolazio u školu. Prvo je njegova mama dobila temperaturu, a zatim i on, testirali su se i pozitivni su na virus korona. Učenik više nema nikakve simptome – pojasnila je direktorka.

Upitana da li su testirana i ostala deca koja su sa njim bila u kontaktu , ona je rekla da je preporuka da se testiraju svi njegovi kontakti.

Kako kaže, očekuje dalje instrukcije od Ministarstva prosvete kad je reč o organizaciji završnog ispita.

– Uradićemo sve u najboljem interesu dece – zaključila je ona.

(Kurir.rs / Tanjug)Komentari

komentara

Foto Kurir
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.