Konačno! ATP lista koju smo čekali pune dve godine: Kralj se vratio na presto!

0

Novak Đoković je sada i zvanično najbolji teniser sveta

Čekali smo pune dve godine da se Novak Đoković vrati na mesto koje mu pripada – teniski presto i mesto broj 1 na ATP listi!

Pre tačno dve godine, na istom turniru u Parizu, Novak je izgubio 1. mesto, kada ga je pretekao Endi Mari i nakon toga se više nije vraćao na vrh liste, sve do sada.

Usledila je povreda lakta i pauza od šest meseci, a zatim i loša forma od starta sezone, koja je rezultirala padom na 22. mesto na ATP listi.

Mnogi su Novaku već predviđali kraj karijere, poručivali mu da je vreme da se povuče, ali on je trpeo udarce od Čunga,  Daniela, Čekinata, Kližana… ali nije odustajao, nego je nastavio da se bori i postao još jači.

Usledili su trijumfi na Vimbldonu, zatim i kompletiranje Zlatnog Mastersa osvajanjem Sinsinatija, potom i US Open, zatim i Šangaj.

Umor i neverpovatni Rus Karen Kačanov sprečili su ga da slavi i u Parizu i da na taj način kruniše titulom povratak na teniski presto.

Na najnovijoj ATP listi, Novak je na 1. mestu sa 8.045 bodova. Na drugom mestu je Rafael Nadal sa 7.480, dok je treći Rodžer Federer sa 6.020 bodova.

Pune dve godine čekali smo da vidimo ovakvu listu; Printskrin: atpworldtour.com

Novak ima priliku da sezonu završi na prvom mestu, ali će mu za to biti potrebni i drobri rezultati na Mastersu u Londonu, gde ne brani bodove, ali gde i Rafael Nadal prošle godine nije osvojio ni bod, te ima šansu da nadoknadi minus od 565 bodova u odnosu na Novaka.

(Telegraf.rs)

Foto Tanjug/AP
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.