KO JE POGINULI VLASNIK TELENORA?! Petr Keler devedesetih osnovao kompaniju PFF, Forbs njegovo bogatstvo procenio na 17,5 MILIJARDI DOLARA!

0 5,419

Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Keler, u Srbiji poznat kao vlasnik Telenora, poginuo je u udesu helikoptera na Aljaski, saopštila je danas njegova finansijska grupacija PPF

 

Njegova kompanija PPF je 2018. godine postala vlasnik Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istocne Evrope, uključujući Srbiju.Kompanija PPF je i najveće medijske kuće u SLOVENIJI POP TV.

Za kompanije u Madarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji PPF je platio 2,8 milijardi evra.

Bio je vodeća poslovna figura postkomunističke Češke, a njegovo bogatstvo Forbs je procenio na 17,5 milijardi dolara.

Njegov put počeo je 1990-tih, kada je osnovao PPF kao investicionu kompaniju kja je s partnerima učestvovala u privatizaciji stotina državnih kompanija.

PPF je kasnije počeo da ulaže u osiguranje, telekomunikacije, medije, proizvodnju i druge privredne grane, šireći se uglavnom u Evropi, Aziji i SAD.

Američke vlasti su prethodno saopštile da je najmanje pet osoba poginulo, a jedna je povređena kada se srušio helikopter u toj američkoj saveznoj državi.

Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo objavila je da za sada nisu poznate okolnosti zbog kojih se srušio helikoter u subotu u 18.35 časova po lokalnom vremenu.Komentari

komentara

Foto ppf.eu

Vaša email adresa neće biti objavljena.