RUSIJI DOSTA IGARA, SB UN BEZ REČI SLUŠAO MOSKVU! Kijevska vlast je otela Ukrajinu, SAD i Zapad su plaćali pučiste!

VI STVARNO VERUJETE DA SU U MOSKVI VEVERICE?!

0

Rešenja za sukob u Ukrajini neće biti sve dok zapadne zemlje podržavaju agresiju Kijeva i lokalne nacionaliste, izjavio je ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti posvećenom događajima na Majdanu i posledicama po Donbas

 

– Takođe se nadam da je glavna poruka jasna – dok Zapad ne promeni svoj stav i sve dok budu nastavljali da podržavaju agresiju Kijeva, nasilje, neonacizam i nacionalizam koji ne slabi, konflikt u Ukrajini će biti daleko od rešenja – rekao je on na neformalnom sastanku.

Ruski ambasador za Ukrajina kaže da su je “sadašnje kijevske vlasti otele”.

– Ukrajina je za Rusiju najbliži sused sa bliskim istorijskim, kulturnim i porodičnim vezama, mesto naših zajedničkih korena i domovina, bratski narod – rekao je Nebenzja.

Prema njegovim rečima, za Rusiju, kao i za milione Ukrajinaca “od početka je bilo kristalno jasno da je Majdan gurao državu ka nepotrebnom i opasnom izboru ne samo između Rusije i Zapada, nego i između samih Ukrajinaca, između najružnijih oblika nacionalizma i multikulturalnog i tolerantnog društva – Ukrajine, koju smo poznavali do 2014. godine, i Ukrajina koju je otela sadašnja kijevska vlast”.

 

Stalni predstavnik Rusije pri UN je naveo da je ovaj izbor bio isplaniran u inostranstvu, a iznutra su njime upravljali radikalni nacionalisti.

– Takođe, danas u Ukrajini ni za koga nije tajna da su smrtonosne pucnje na Majdanu februara 2014. godine, po svemu sudeći, izveli snajperisti po nalogu samih vođa prevrata – dodao je on.

 

Nebenzja je naveo da nije ni iznenađujuće što istraga, koju je započeo Kijev, za sada ne napreduje i podsetio da su evropske države i SAD bile angažovane u svim fazama Majdana, podstičući nemire i radikalne nacionaliste.

Foto AP/Reuters/Fotomontaža

Vaša email adresa neće biti objavljena.