Kako je jedna bandera jednostavno nikla u beogradskoj zgradi: Bez ikakvog plana, na papirima je nema, sama se pojavila?!

0 4,178

Bandera je doslovno uzidana u terasu zgrade, takozvani erker

 

Svež beton, skele, stub javne rasvete u terasi, kablovi, blokovi… Da, dobro ste pročitali. Stub javne rasvete zarobljen je u terasi novog beogradskog arhitektonskog čuda u Ulici Veselina Masleše broj 40.

 

Jedan od čitalaca “Telegrafa” poslao nam je fotografije ovog zdanja, sa sve betonskom banderom koja je inkorporirana u čitavu građevinu.

Kako kažu projektanti, stubu javne rasvete tu nije bilo mesto, niko ga nije očekivao, a on se odnekud tu pojavio.

Foto: Telegraf

– Izvođač radova podneo je pre tri meseca zahtev za izmeštanje bandere, pošto je dobio građevinsku dozvolu za objekat. Izmeštanje bandere se čeka jako dugo, potrebno je da se ispune svi uslovi i pribavi saglasnost komšija, a objekat je duže vreme stajao bez ploče – kažu u projektnom birou “Marnik”.

Građevinska dozvola, legalna gradnja, privatni objekat na javnoj parceli…  Kako je to moguće?

U projektnom boru “Marnik” kažu da na papirima bandera jednostavno nije postojala.

– Bandera se nalazi na javnoj površini, a njegov objekat je na privatnoj parceli. Tako se pojavila. Erker i sve što je izašlo na javnu površinu je prošlo građevinsku dozvolu, Sekretarijat i Opštinu Voždovac. Bandera nije bila u projektu. Mi imamo pravo i dozvolili su nam da izađemo sa erkerom od 120 do 150 centimetara – kazali su projektanti.

Međutim, izvođač radova čekajući izmeštanje bandere, uslove i saglasnosti, odlučio da je zazida.Dok bandera ne bude pomerena terasa i fasada imaće gratis osvetljenje, a korisnici kablovske televizije samo mogu da se nadaju da izvođač radova neće krenuti i sa sečom kabala.Komentari

komentara

Foto Telegraf
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.