Jovanović optužio Vesića da je oštetio gradski budžet, on mu oštro odgovorio: Sprečićemo nelegalnu gradnju uprkos vašim željama

0

Zamenik gradonačelnika je reagovao na optužbe potpredsednika Narodne stranke Nikole Jovanovića da je oštetio Beograd za 70 miliona evra

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da se, za razliku od Nikole Jovanovića i njegovog šefa Dragana Ðilasa, bori da zaustavi divlju gradnju u Beogradu, koja postoji decenijama, još od vremena kada je ovom zemljom harao Hamdija Pozderac, i da mu je stalo da gradski budžet ima više para.

 

– Da objasnim, Jovanoviću, mi od tih para gradimo vrtiće, škole, asfaltiramo ulice i gradimo vodovod i kanalizaciju. Sve to Ðilas, Jeremić i Jovanović žele da prekinu, jer su očigledno za divlju gradnju, ako napadaju one koji žele da je zaustave – saopštio je Vesić.

Kada smo kod gradskog budžeta, koji je sada pun, treba li da podsećam, kaže Vesić, da je upravo Jovanovićev koalicioni partner Ðilas ostavio dug gradu od 1,2 milijarde evra.

Javnost treba da zna, navodi on, da upravo Jovanović pripada stranci Vuka Jeremića koja je pre nekog vremena dobila 200.000 evra od ambasade Katara u Berlinu.

Umesto da nam on i njegov šef Jeremić odgovore za šta ih plaća Katar i šta to rade po Srbiji da opravdaju novac koji su uzeli, ono napadaju druge, saopštio je Vesić.

Umesto da nam Đilas i njegov šef Jeremić odgovore za šta ih plaća Katar i šta to rade po Srbiji da opravdaju novac koji su uzeli, ono napadaju druge-Foto: Milena Đorđević

– Da li je vreme da nam Jeremić i Jovanović objasne ko je međunarodni kriminalac Patrik Ho koji trune u američkom zatvoru dok Jeremić ide od manastira do manastira i kleči na kolenima i moli se Bogu da ne progovori o njihovim poslovima? Kakve su vaše poslovne veze sa njim i da li ste zloupotreblkavali zgradu Ujedinjenih nacija za sklapanje poslovnih dilova sa međunarodnom bandom kriminalaca – pita Vesić.

To su pitanja na koja čekamo odgovore. A za bespravnu gradnju ne brinite. Suzbićemo je uprkos vašim željama da se to ne desi, zaključio je zamenik gradonačelnika.

Zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ranije danas je saopštio da Vesić izjavljuje da je nelegalnom gradnjom Beograd oštećen za 70 miliona evra i tvrdi da je Vesić, nepostupanjem po zakonu, oštetio Beograd za tih 70 miliona evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Foto Milena Đorđević, mc.rs
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.