IZBEGNUTA TRAGEDIJA Autobus “Laste” proklizao na autoputu

Autobus “Laste” na liniji 461 Šumice-Vrčin-Ramnice, sa polaskom u 7.00 iz Ramnica, u nedelju je silazeći autoputem niz Mokroluško brdo, nesposredno iza Mokroluškog mosta, proklizao na vlažnom kolovozu pri brzini većoj od 60 kilometara na sat, prilikom čega su mnogi putnici usled snažnog udara o bankinu ostali ugruvani.
Prema izjavama svedoka, autobus je počeo sve više da ubrzava, a kada je vozač naglo pritisnuo kočnicu, vozilo je proklizalo da bi prednji deo ubrzo zatim udario o bankinu na sredini kolovoza. Autobus se zatim okrenuo u suprotnom smeru dok je zadnji deo ostao da klizi bočno. Vozilo je nastavilo da klizi autoputem dok i zadnji deo nije udario u bankinu kod pumpe “NIS-a”. Vozač je odmah potom okrenuo autobus i ušao na pumpu.

– Saobraćajna nezgoda se dogodila 7. avgusta, oko 8.00 na autoputu Niš-Beograd, smer ka Beogradu. U saobraćajnoj nezgodi je učestvovao autobus “Laste”, a nije bilo povređenih lica. Pripadnici saobraćajne policije PU za grad Beograd izvršili su uviđaj, a nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica biće preduzete zakonom predviđene mere – kažu povodom ovog slučaja u MUP-u.

Prava je sreća da se ova nezgoda desila u nedelju ujutro kada je malo vozila na autoputu, kažu svedoci. U prednjem delu bilo je samo lakše povređenih od pada sa sedišta.

Iz “Laste” se povodom ove nezgode još niko nije oglasio.

Blic

Komentari su zatvoreni.