Irena Vujović:Podnete prijave zbog nezakonitog odlaganja otpadnog mulja u Lepenicu

0

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila da nema zaštićenih

 

Povodom ekološkog zločina na reci Lepenici reagovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović

Irena Vujović

Irena Vujović, Foto: Alo/ Dejan Briza

Nakon poziva upućenog inspekciji Ministarstva zaštite životne sredine da se sa obale reke Lepenice, na području grada Kragujevca, nezakonito odlaže velika količina otpadnog mulja u tok reke, ministarstvo je odmah reagovalo i poslalo republičkog inspektora na teren. Posle izvršenog uviđaja inspektor je obavestio nadležne službe grada Kragujevca, na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem. Službe su u pratnji službenika MUP-a izašle na teren, gde su nakon izvršenog uviđaja i sačinjenog zapisnika podnele prijave protiv odgovornih lica.

Povodom ekološkog zločina na reci Lepenici reagovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i poručila da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih.

– Prošlo je vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno. Današnji primer bahatosti i neodgovornig odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku – istakla je Vujović.

Ministarka je navela da očekuje da odgovorna lica budu najstrožije kažnjena i dodala da je za adekvatno reagovanje u ovakvim situacijama izuzetno važna koordinacija svih nadležnih institucija, što se, kako je navela, u slučaju Lepenice pokazalo kao ključno.

– Ulažemo velika sredstva i napore kako bi zaštitili naše reke, a ovakvi postupci pojedinaca su nedopustivi. Pozivam sve građane da čuvaju životnu sredinu i da prijave svaki nezakonit čin koji dovodi do njenog narušavanja – rekla je Vujović.

Foto Alo/ Dejan Briza Printscreen/Youtube
Izvor/Autor Alo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.