Instagram postaje dostojna zamena TikToku, korisnici dobijaju brojne nove opcije

0

Brojne nove funkcije, poznate sa popularne kineske aplikacije, koja je već nedeljama predmet spora SAD i Kine, postaju deo Instagram Stories i Instagram Reels-a.

 

Instagram je svojim korisnicima spremio mnogo noviteta Nove opcija za Stories, kao i na novi Instagram Reels korisnicima treba da ponude kvalitetnu alternativu za TikTok.

Instagram Reels nudi mogućnost kreiranja kratkih snimaka, u trajanju od 15 sekundi, funkciju remiksovanja video zapisa i brojne alate za editovnje, kao što su brojne tranzicije, vremenski podešeni titlovi i slično.

 

Korisnici će uskoro dobiti i novu opciju pri kreiranju videa – Audio Mix, sličnu TikTok-ovoj opciji Voice Over. Ona će im omogućiti da dodaju glasovnu sinhronizaciju na snimljeni video.

“Reels”-e će biti moguće i preporučiti drugima, pa će tako moći da pojavljuju i u Explore tabu, namenjenom za najviralnije snimke u tom trenutku.

Kada je Instagram Story u pitnaju, nova je opcija koja korisnicima omogućava da kameru telefona aktiviraju iz same aplikacije, što će omogućiti da snimljene fotografije budu mnogo bolje prilagođene objavljivanju na toj platformi.

Još jedan interesantan i koristan novitet je i mogućnost da se povrate fotografije i snimci iz Stories objava koje su već obrisane. Ti fajlovi mogu biti vraćeni u “Recently removed” odeljak, gde će biti smešteni maksimalno 30 dana do konačnog brisanja.

(Telegraf.rs)

Foto Pixabay
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.