INFOSTAN UVEO E-SANDUČE: Račune sada možete platiti preko interneta! Evo i kako

0 68,286

Javno komunalno preduzeće “Infostan tehnologije” predstavilo je danas novi portal, e.Sanduče, putem koga građani svoje račune mogu da dobijaju i plaćaju elektronskim putem.

 

Osim računa za infostan, građani prestonice će na ovaj način dobijati i sve druge račune grada Beograda koje će plaćati jednim klikom platne kartice, bez provizije.

– Kao vodeća informatička kuća Gradske uprave osmislili smo i u najsavremenijim tehnologijama izradili web platformu https://esanduce.rs, koja omogućava korisnicima da se registruju i svakoga meseca na samo jednom mestu elektronski dobijaju račune objedinjene naplate i drugih pravnih lica, odmah po formiranju zaduženja, pre procesa štampe i distribucije na kućne adrese – objasnio je direktor JKP “Infostan tehnologije” Strahinja Danilović.

FOTO: BEOINFO

Istovremeno, omogućeno je bezbedno elektronsko plaćanje računa Visa i Dina platnim karticama, samo jednim klikom, bez odlaska u platne institucije. Platforma takođe obezbeđuje precizan uvid u arhivu računa i analitiku realizovanih uplata.

Naši korsnici će dobijati račune u elektronskoj formi i moći će da ih plate jednim klikom putem viza i dina kartica, ali to je samo prva faza. U narednoj fazi će računi moći da se plate vezivanjem direktno za tekući račun”, rekao je on.

Naveo je da će uskoro svi računi grada Beograda moći da se plate putem elektronskog sandučeta i pozvao druga javna i privatna preduzeća da se priključe ovom projektu, kako bi građani na jednom mestu mogli da plate sve račune.

Danilović je pozvao sve korisnike da se registruju na web platformu https://esanduce.rs, kojoj mogu da pristupe putem internet pretraživača ili sajta JKP “Infostan tehnologijeˮ i na taj način se upoznaju sa svim funkcionalnostima aplikacije, njenim prednostima i detaljnim uputstvima za korišćenje.

– Dodatna pogodnost je što se putem nove, napredne platforme e.Sanduče korisnici mogu opredeliti da li svoje račune žele da dobijaju isključivo elektronski ili i u fizičkom obliku – objasnio je Danilović.

FOTO: BEOINFO

Predstavljanju novog portala prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je rekao da se tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa promenio način na koji ljudi žive, a jedna od najvažnijih promena je promena u načinu plaćanja.

Upravo zato je, kaže, preduzeće “Infostan tehnologije” osmislilo elektronsko sanduče za dostavu i plaćanje računa.

Građani sada imaju mogućnost da viza i dina karticom direktno plate račune za infostan, a u budućnosti ćemo tu imati i druge račune kao što su računi za vrtiće, porez na imovinu…” , rekao je Vesić.

On je izrazio nadu da će i druga preduzeća hteti da rade na ovaj način kako bi građani putem elektronskog sandučeta mogli da plate sve račune, u svakom trenutku i na bezbedan način.Komentari

komentara

Foto Beoinfo
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.