Imamo dovoljne količine energenata! Sva javna preduzeća spremna za zimsku sezonu!

0

Sva javna preduzeća u Beogradu apsolutno su spremna za zimsku sezonu, konstatovano je danas na drugom sastanku Radne grupe za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju energijom na teritoriji grada Beograda

 

Obezbedili smo dovoljne količine energenata kako gasa, mazuta, peleta, tako i struje za sva javna preduzeća. Apsolutno sva skladišta u javnim preduzećima su puna, uspeli smo da dopunimo ono što nije bilo dopunjeno – preneo je novinarima zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nakon sastanka u Starom dvoru.

 

Što se tiče gradskog prevoza, istakao je da je nabavljeno gorivo za naredna tri meseca, te da je obezbeđen i kompletan gas koji je potreban za grejanje u gradskim toplanama.

 

 Potpuno smo spremni i koordinisano pratimo situaciju kada je reč o snabdevenošću energentima za grad Beograd, u skladu sa politikom koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi se naša zemlja zaštitila u energetskoj krizi i kako bismo mogli da obezbedimo ono što je potrebno našim sugrađanima – rekao je Vesić.

AP/Photo

Imamo dovoljne količine energenata

Naveo je da je “Beogradskim elektranama” naložio da pod hitno reše probleme koji su se pojavili što se, dodao je, inače uvek dešava prvih dana kada krene grejanje.

– Juče smo imali 1.057 reklamacija građana na grejanje, što je za oko 100 manje nego prethodne godine, a to znači da rekonstrukcije koje su radili imaju efekta. Sada imaju zadatak da u najkraćem mogućem roku otklone sve probleme koji su se pojavili – istakao je Vesić i dodao da je siguran da će za nekoliko dana to manje više sve biti rešeno.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će se nastaviti sa održavanjem sastanaka Radne grupe za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju energijom na teritoriji Beograda.

 Nastavićemo da se sastajemo na nedeljnom nivou, da kontrolišemo stanje što se tiče energenata i na taj način dajemo uputstva našim preduzećima kako da obezbede ono što je potrebno da bi ostvarivali komunalne usluge – rekao je Vesić.

Naveo je da je održao sastanak i sa svim direktorima javnih preduzeća koji su, kako je istakao, dobili zadatak da prilagode svoje planove aktivnosti za narednu godinu.

– Kao što je rekao i predsednik Vučić, neki građevinski materijali su već poskupeli do 100 odsto, a očekuje se povećanje za 25 odsto. U tom smislu ćemo morati da prilagodimo naše planove tako da mogu da se ostvare, a da sa druge strane budemo spremni jer će doći do povećanja cena građevinskog materijala, što će sasvim sigurno uticati na obim svega što ćemo raditi – dodao je Vesić.

Foto Facebook

Vaša email adresa neće biti objavljena.