IMAJU LI DUPETA MIŠLJENJE

0 1,927

MISLITE LI ŠTA ?

 

Srpska škola mišljenja stotinama godina veli: Za tebe je najbolje da ne misliš i ne pričaš ništa, jer je to tako u tvom ličnom interesu.

-Ljudi, dal ste svesni da živimo u državi gde svojom glavom ne misli više od 5-6% njenih stanovnika!?
Ne samo što ne misli veći broj od tog %, no za to nije sposobno, nije učeno, nije vaspitavano da uopšte išta misli.

-Takvo stanje je ovde stolečima prenošeno s kolena na koleno. Lično sam jedna od najvećih žrtava tih i takvih stvari još od dečačkih pa sve do školskih, pa sve do društveno angažovanih dana.
Nikada mi niko nije u Srbiji zamerio što talentovano ćitim, al jeste milion puta što sam se usudio da nešto kažem o bilo čemu ili kome!?

-Pola života su me kritikovali što imam svoje autonimno mišljenje o bilo čemu, rekli su mi: Šta će ti to, kad ima ko da misli i za tebe?
E nisam im dozvolio da misle ikada o meni ni tada, ni sada, a ni nikadaTako da.
To košta rodjaci moji, košta u tom smislu da si zbog takvog karaktera izopšten iz širih društvenih tokova, iz mnogih javnih komunikacija, zaziru od takvog ponašanja i slobodoumnosti i tačka.

-Često čujem netačnu floskulu: “Da je mišljenje kao dupe, da ga svi imaju” ?
Laže autor ove konstatacije gore, kod nas bar autonomno mišljenje o bilo čemu nema kako sam već rekao više od 5 % ljudi. Ne zove se mišljenjem da oceniš sam dal je nešto belo, crno, šareno?Da bi to ocenio moraš samo da imaš ispravno oko.
A da bi izrekao svoje autentično mišljenje o nekoj stvari, pojavi, dogadjaju, moraš da imaš ispravnu i upotrebljivu glavu.
Pogotovu zadnji deo glave.To je ta bitna razlika?

-Mnogi ljudi koji nisu sposobni da misle, mešaju dve stari?
Mešaju sam smisao reči “Mišljenje” i smisao reči “Opisivanje već vidjenog/dogodjenog”.
Za opisati starnost kod nas ili bilo gde, ne traba vam vaše mišljenje, no moral, hrabrost da to smete da opišete autentično?
Razlika izmedju “Mišljenja” i “Opisivanja dogodjene stvari” je drastična, al nije je moguće objasniti onima koji nisu sposobani ni za jednu ni za drugu stvar. A to je kod nas najčešći slučaj.

-Društvene mreže i njihov uzlet i razvoj je pokazao koliko mi stvarnost daje za pravo za sve gore opisano i konstatovano.
Zato sam se i osmelio da ovu temu javno otvorim, obrazložim i učinim je dostupnu za sve prozvane u ovom postu !?Komentari

komentara

Vaša email adresa neće biti objavljena.