HRVATI JAVNO PRIZNALI, SRBI SVAKA ČAST! Hrvatska RTL u emisiji Direkt izvestila je da Srbija već sprovodi masovnu imunizaciju sa više vakcina (VIDEO)

0 7,270
Hrvatska RTL u emisiji Direkt izvestila je da Srbija već sprovodi masovnu imunizaciju sa više vakcina, dok Hrvatska i druge države Evropske unije kubure sa zastojem u nabavci vakcina, pa i samoj imunizaciji

 

U Srbiji bi, kazao je, stvari mogle ići brže, jer se tamo koristi i ruska i kineska vakcina, koje Hrvatskoj nisu dostupne.

U jučerašnjem izveštaju iz Beograda o početku masovne vakcinacije, izveštač RTL-a kaže da građani samo treba da popune onlajn upitnik, i mogu da izaberu koju vakcinu žele.

– U ponudi su ruska i kineska vakcina, Fajzer, Moderna i AstraZeneka. Nekoliko stotina hiljada ljudi se prijavilo za vakcinaciju, što mislim da je dobar odziv u ovom prvom talasu – rekao je izveštač.

– Zastoj u isporuci vakcina postaje sve veći, i sve veći problem u svim zemljama Evropske unije. Zemlje koje nisu išle u paketu sa EU plaćaju više, i logicno, dobijaju više. Tako i naše komšije Srbi. Dok mi kuburimo sa dve vakcine, oni na raspolaganju već imaju pet – rekao je voditelj.Komentari

komentara

Foto Printscreen/Youtube
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.