CRVENA ZVEZDA UPUTILA MOLBU PRED MILAN: Hoćemo 15.000 navijača na Marakani, poštovaćemo sve mere

0 54,693

Šampion Srbije se nada da će 18. februara imati podršku publike u meču Lige Evrope.

 

Fudbalski klub Crvena zvezda poslao je u nedelju pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da razmotri mogućnost organizacije utakmice u četvrtak protiv Milana u Ligi Evrope, sa 15.000 navijača na tribinama.

To bi bilo 30 odsto ukupnog kapaciteta stadiona “Rajko Mitić”, što je u skladu sa propisima UEFA.

 

“FK Crvena zvezda je spreman da organizuje utakmicu uz prisustvo 30 posto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA za organizaciju utakmica tokom perioda pandemije virusa covid-19”, navodi se u pismu.

Kaže se da je velika želja kluba i miliona zvezdaša da sedmostrukog šampiona Evrope dočekaju uz podršku sa tribina i da je poznato koliko klubu znači podrška navijača.

“Zbog toga verujemo da snagom Vašeg autoriteta možete da nam pomognete da dočekamo veliki Milan, sa kojim imamo dugu tradiciju međusobnih duela, pred navijačima. FK Crvena zvezda bi u organizaciji utakmice striktno poštovala sve propisane mere: obezbeđivanje fizičke distance, nošenje maski, provera telesne temperature i drugi elementi propisani strogim protokolima republičkog kriznog štaba i UEFA”, naveo je beogradski klub.

Takođe, imajući u vidu da je naša zemlja među svetskim i evropskim liderima u sprovođenju vakcinacije, dodaje se, verujemo da bi rizici bili svedeni na najmanju moguću meru.

“Poznato je da bi utakmica u Beogradu predstavlja veliku promociju za našu Srbiju i Beograd kao i da smo nedavno imali pozitivan primer organizacije Superboula u SAD, a uz prisustvo 30 odsto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona nadamo se da ćete naći nas zahtev kao opravdan”, navela je Crvene zvezda u pismu predsedniku Vučiću, koje su potpisali predsednik kluba Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Utakmica između Crvene zvezde i Milana igra se u četvrtak od 18.55 sati.

(Tanjug)Komentari

komentara

Vaša email adresa neće biti objavljena.