HOĆE LI BITI KARANTINA ZA POVRATNIKE SA LETOVANJA?

Lončar: Odluka će biti doneta u interesu zdravlja građana Srbije!

0 6,753

Odluka o samoizolaciji naših građana po povratku iz inostranstva, pa i iz Crne Gore, koja bi trebalo da bude doneta sutra, neće biti politička, već će biti doneta u cilju zaštite zdravlja građana Srbije i našeg zdravstvenog sistema, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

 

On je naglasio da u medicini i zdravstvu ima vrlo malo ima prostora za politiku, i da će sve odluke biti donesene isključivo u interesu građana Srbije.

Apsolutno se ne mešamo u unutrašnje stvari drugih država, gledamo ono što se dešava u našem dvorištu, a ne dozvoljavamo ni drugima de se mešaju u naše dvorište. Poštujemo volju građana Crne Gore, želimo najbolje odnose s njima – naglasio je Lončar za Prvu tv i naglasio da odluka o samoizolaciji, ako bude donesena, neće biti političke, već medicinske prirode.

Ministar je podsetio i da svakodnevno veliki broj građana Crne Gore dolazi na lečenje u Srbiju i da određeni broj studenta završava medicinu u Beogradu.

– Imamo lekare koji su kod nas na usavršavanju, specijalizaciji, a veliki broj lekara iz naše zemlje ide u Crnu Goru, gde leče njihove građane i osposobljavaju njihove lekare. To je naša realnost. Želim najbolje odnose, ali ćemo uvek štiti naše interese – istakao je Lončar.

Nisam za popuštanje mera, pogrešno se shvati

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nije za popuštanje trenutnih mera Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa i istakao da se kod nas popuštanje mera “pogrešno shvati i sve krene u drugom pravcu”.

– Mere koje smo prepisali su dale rezultat, ali nismo zadovoljni jer mislimo da je došlo do opuštanja i to bi moglo da nas košta, da dođe do povećanja broja obolelih – rekao je Lončar za TV Prva i naglasio da treba ozbiljno shvatiti da je virus tu i da moramo da se pridržavamo mera. Ministar je apleovao na sve građane, posebno na mlade, da moraju da misle i na druge, da drže distancu.

Pokazali smo da su mere dobre samo ako se poštuju i da mnogo toga zavisi samo od nas, rekao je Lončar.

On je zamolio građane koji dolaze iz rizičnih područja, a prema podacima ima ih oko 75.000, da ne žure da se vide s rođacima i prijateljima, već da smanje kontakte, sačekaju nekoliko dana i vide da li će imati neke promene zdravstvenog stanja, zbog sebe, zbog drugih ljudi,.Komentari

komentara

Foto Tanjug
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.