OD DANAS MOŽEMO U GRČKU! Granice se otvaraju u 8 sati, a evo kojih pravila naši građani moraju STROGO DA SE PRIDRŽAVAJU!

0

Od danas u 8.00 grčke granice biće zvanično otvorene za građane Srbije, međutim, oni za sada neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto u kojem su rezervisali smeštaj

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je rekla da su uslovi za putovanje u Grčku potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

“Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni PLF formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera koje važe i za državljane Grčke”, rekla je Matićeva nedavno za Večernje novosti.

Za sada građani Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

pixabay.com

Građani Srbije će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj

Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom, na Promahonasu i Nimfeji, a sve ovo važi do 14. maja.

Takođe, ministarka Matić je za TV Prva potvrdila i saradnju između ministarstva i Kancelarije za IT, ali i svih turističkih agencija.

“Svi koji su zainteresovani kada uplate aranžman mogu da se prijave i za prioritetno vakcinisanje”, rekla je Matić.

Dodala je da je resorno ministarstvo imalo uspešne pregovore sa Grčkom, ali i da druge zemlje prihvataju potvrde o vakcinama iz Srbije.

Foto Pixabay

Vaša email adresa neće biti objavljena.