GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Vikend-zabrana već daje rezultate, biće je i narednih

0 5,091

Vrlo je važno da svi koji ulaze u prodavnice imaju maske i rukavice, kao i osoblje koje tamo radi. Većina građana poštuje pravila i to treba naglasiti

BEOGRAD – Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić izjavio je jutros da Beograd funkcioniše kako treba u uslovima vanrednog stanja, kao i da nova mera zabrane kretanja – od 13 sati u subotu, do ponedeljka u 5 sati ujutru – već daje rezultate.

– Beograd je ovog nedeljnog jutra miran, komunalne službe rade svoj posao i grad funkcioniše kako treba u uslovima vanrednog stanja. Ovih 38 sati zabrane kretanja je zasad najduži interval koji smo imali. Situacija kakva je bila u prethodnom periodu i kakva je danas govori da nova mera već daje rezultate – istakao je Radojičić za tv Prva.

 

 

On je, ispred bolnice „Dragiša Mišović” rekao da veruje da će ove mere zabrane kretanja važiti i za naredne vikende.

 

–Grad Beograd će na dnevnoj bazi, zajedno sa kriznim štabom pratiti situaciju na terenu, i u zavisnosti od njih uvoditi nove mere. Spremni smo za sve scenarije, i ako bude bilo potrebe sigurno da ćemo produžavati vreme zabrane kretanja – naveo je prvi čovek prestonice i istakao da se građani mnogo bolje pridržavaju propisanih mera nego u prethodnom periodu.

 

Na pitanje da li čemo policijski čas od 38 sati, od subote u 13 časova do ponedeljka u 5, imati i sledećih vikenda, rekao je:  – Ova mera važiće sigurno i narednih vikenda, lepo je vreme, vlada tišina, prođe samo poneki auto… Mi ćemo na dnevnoj bazi sa stručnim ljudima iz kriznog štaba pratiti situaciju i uvoditi nove mere, produžavaćemo ga ako bude potrebe – rekao je dr Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, rekavši i da smo spremni za sve scenarije.


Upitan za komentar povodom situacije u prodavnicama, gde se mogu videti i slučajevi da građani ne nose maske i rukavice i ne drže neophodnu distancu jedni od drugih, gradonačelnik je istakao da ima drugačiji utisak.

 

Moj utisak je da ljudi drže propisano odstojanje u redovima gde čekaju za osnovne životne namirnice. Vrlo je važno da svi koji ulaze u prodavnice imaju maske i rukavice, kao i osoblje koje tamo radi. Većina građana poštuje pravila i to treba naglasiti, ali je isto tako važno da reagujemo gde vidimo da se ta pravila ne poštuju. Suština je da se infekcija ne širi dalje – ukazao je gradonačelnik.

Grad je, prema njegovim rečima, pripremio plakate sa uputstvima kako da se svi ponašamo na javnim mestima, te da će oni biti podeljeni po opštinama, mesnim zajednicima i stambenim zgradama.

–Pravila su jednostavna, ali moramo stalno jedni druge podsećati na njih. Jer mogućnost greške postoji, a posledice su katastrofalne – zaključio je Radojičić.

(Kurir.rs/Beoinfo/TV Prva)Komentari

komentara

Foto Beoinfo/TV Prva Printscreen Instagram
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.