GRADONAČELNIK MALI OBIŠAO DZ ZVEZDARA: Nova oprema za osobe za invaliditetom

1,228

BEOGRAD- Dom zdravlja Zvezdara dobio je danas novu medicinsku opremu za osobe za invaliditetom – ginekološki sto, aparat koji pomaže osobama sa teškoćama u disanju i aparat za pomoć u iskašljavanju koji sprečava gušenje.

Primopredaji u toj zdravstvenoj ustanovi prisustvovao je gradonačelnik Siniša Mali, koji je rekao da je jedan od prioriteta unapređenje primarne zdravstvene zaštite, kako bi građani dobili pomoć u domovima zdravlja adekvatno i brzo.

 

Grad je novu opremu nabavio na inicijativu Udruženja distrofičara Beograd.

“To je mali korak za grad, ali velika poruka da brinemo o svim građanima”, rekao je Mali i zahvalio predsedniku Udruženja Dušanu Trojanoviću na inicijativi.

Trojanović je naveo da je realizacija njihove inicijative dobar primer saradnje Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, Udruženja i zdravstvenih ustanova, koja doprinosi unapređenju zdravlja, osoba sa invaliditetom.

“Ovo bi trebalo da bude praksa, a ne jedinstveni projekat, da grad ulaže u unapređenje zdravstvene zaštite. Na nama je da informaciju o nabavci prosledimo članicama i da ih ohrabrimo da brinu više o svom zdravlju”, rekao je Trojanović.

 

Direktorka Doma zdravlja Zvezdara Dragana Balanović navela je da je ta ustanova spremna da učestvuje u budućim sličnim projektima i pozvala i druge zdravstvene ustanove da se odazovu sličnim inicijativama.

Gradonačelnik Beograda je istakao i da su građani, glasanjem u projektu “Da se radi i gradi po tvom”, upravo kao prioritet izabrali ulaganje u objekte primarne zdravstvene zaštite, pa će 200 miliona dinara ove godine, uz postojeći budžet, biti uloženo u domove zdravlja i ambulante.

Naveo je i da ove godine slede dalja nabavka opreme, zapošljavanje mladih, izgradnja ambulante u Ugrinovcima, novog krila DZ u Obrenovcu, doma zdravlja u Borči, kao i ambulante na Konjarniku, u Višnjičkoj banji.

“Sve to radimo da bi građani imali primarnu zdravstvenu zaštitu u komšiluku, koja će biti savremeno opremljena”, zaključio je Mali.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Beoinfo
Izvor/Autor Kurir.rs

Comments are closed.