GRADIĆE SE DEDINJE DVA Goran Vesić: Vlasti u Beogradu izdaće građevinsku dozvolu tokom avgusta

0 7,066

Čeka se samo građevinska dozvola, koju “Dedinje” nikako da dobije, jer je na glavnom putu do tzv. Bojićeve rupe, gde treba da bude nova zgrada Instituta, podignut bistro “Biblioteka”

BEOGRAD – Tokom avgusta vlasti u Beogradu izdaće građevinsku dozvolu za izgradnju “Dedinja dva”, što je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Za početak gradnje “Dedinja dva”, za koje je, računajući i obnovu postojeće zgrade, država obezbedila 24,7 miliona evra, odavno su gotovi svi projekti i čeka se samo građevinska dozvola, koju “Dedinje” nikako da dobije, jer je na glavnom putu do tzv. Bojićeve rupe, gde treba da bude nova zgrada Instituta, podignut bistro “Biblioteka”.

Milovan Bojić
MILOVAN BOJIĆFOTO: MARINA LOPIČIĆ

 

“Za sporni objekat Sekretarija za imovinsko-pravne poslove još devedesetih godina izdao je privremenu građevinsku dozvolu. Oni tu dozvolu ne moraju da ukidaju, jer je Sekretarijat za legaizaciju grada Beograda odbio zahtev za legalizaciju ćevabdžinice ‘Biblioteka’.

Odbijanje zahteva za legalizaciju znači ukidanje te privremene dozvole. Tim pre što je privremena dozvola izdata do privođenja zemljišta nameni, odnosno gradnje “Dedinja dva”‘, kaže Vesić.

Vesić kaže da su Grad Beograd i Opština Savski venac u stalnom kontaktu sa profesorom dr Milovanom Bojićem, direktorom “Dedinja”, i da rešavaju problem po problem.

“Obećao sam dr Bojiću, a sada kažem vama da će Grad tokom avgusta izdati građevinsku dozvolu za izgradnju klinike “Dedinje Dva”‘, rekao je zamenik gradonačelnika.

Autor: Kurir.rs


VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Foto: Fonet/Božidar Petrović
Izvor/Autor Kurir.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.