Građani oduševljeni najavom da će vakcina Sputnjik V biti registrovana u EU!

I FRANCUZI SU UKAPIRALI, "BRAVO RUSIJO"!

0 5,634
Čitaoci francuskog lista “Figaro” pozdravili su vest da je Ruski fond za direktne investicije podneo zahtev EU za registraciju vakcine “Sputnjik Ve” (Sputnik V)

 

Jedan od čitalaca je naglasio da Rusija nema jednu, već dve vakcine: “Sputnjik Ve” i “EpivakKorona”. Poslednja se nalazi u trećoj fazi testiranja.

Kakve predrasude! U Rusiji ima mnogo velikih naučnika u različitim oblastima. Do nedavno, samo su Rusi vodili astronaute do MKS. To je postala svakodnevna pojava – napisao je jedan od komentatora.

 

Interesantno bi bilo pogledati pregled ove vakcine. Izgleda da je napravljena po svim pravilima. Bravo, Rusijo! – napisao je drugi.

Treći komentator smatra da, u slučaju da EU odbije da registruje rusku vakcinu, to bi značilo da je urađeno iz čisto političkih pobuda:

Oni nam zabranjuju da kupujemo ruski gas, kako bi prodavali gas iz škriljaca. Bajden donosi odluke umesto EU – napisao je čitalac.

Komentatori su primetili i deficit vakcina protiv kovid 19 u Evropi, zbog čega je, po njihovom mišljenju, neophodna registracija ruske vakcine.

Ranije je Ruski fond za direktne investicije saopštio da je podneo zahtev za registraciju vakcine “Sputnjik Ve” (Sputnik V) u Evropskoj uniji i očekuje da će proces postepene ekspertize s ciljem registracije vakcine početi u februaru.Komentari

komentara

Foto Ap/Fotoilustracija
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.