GORI INTERNET, KON JUTROS ZAPALIO MREŽE: Treba da se odlučimo šta nam je važnije! Evo šta je napisao

0 1,846

Treba da se odlučimo, da li je teže sprovesti mere obaveznog nošenja maski ili svakodnevno sahranjivati preminule od COVID-19

BEOGRAD – Treba da se odlučimo… Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom… Da li je značajnije da organizatori svadbi, muzičari, prodavci venčanica uspešno rade, da sportski navijači prisustvuju utakmicama, da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi I čuvanje zdravstvenog sistema Srbije?, napisao je epidemilog dr Predrag Kon jutros na svom Fejsbuk profilu i istog trenutka zapalio mreže, izazvao komentare i podelio Srbiju na temu šta nam je činiti.

Treba da se odlučimo… Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom… Da li je…

Posted by Predrag Kon on Thursday, September 10, 2020

Da li su nam putovanja važnija od zdravstvene bezbednosti? Da li i kada je besmisleno rizikovati zbog okupljanja koja se danas mogu uz malo više volje bezbedno i jeftinije organizovati online (kongresi, konferencije)? Da li smo u stanju da se kao društvo još više adaptiramo, da država pomogne i onima kojima do sada nije, a objektivno ne mogu zbog epidemije da rade?

Treba da se odlučimo, da li je teže sprovesti mere obaveznog nošenja maski ili svakodnevno sahranjivati preminule od COVID-19…

FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

A mogli bi zajedno uz mnogo više razumevanja i solidarnosti samo striktnim sprovođenjem mera da sprečimo razornost još jednog talasa, pika, povećanja. Da ga bar značajno oslabimo… Zaista zavisi od svih nas.

I to neće rešiti pojedinci, vlada, predsednik… Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumevanja i solidarnosti.

Šta vi kažete? Mišljenje možete ostaviti u komentaru…

(Kurir.rs/Facebook)Komentari

komentara

Foto Beta Milan Obradović, Facebook Printscreen
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.