GORAN VESIĆ NASTAVIO DA DELI TABLETE ĐACIMA: Nema više nijednog razloga da se deo nastave ne održava uz pomoć digitalnih udžbenika

0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstavio je danas đacima OŠ “Radoje Domanović” tablet uređaje, čime je počela raspodela tableta u Novom Beogradu.

Kako je tom prilikom rekao, ove nedelje to će biti učinjeno u četiri velike opštine, osim Novog Beograda i na Paliluli, u Lazarevcu i Obrenovcu.

Goran Vesić
FOTO: BEOINFO

– Time će u potpunosti biti završena podela i svako dete u Beogradu koje pohađa treći, četvrti, peti i šesti razred, njih 57.952, dobiće tablet, karticu za besplatni internet i pristup digitalnim udžbenicima. Istovremeno, učitelji i nastavnici dobiće ukupno skoro sedam hiljada laptop računara, preciznije 6.972. Beograd je napravio krupan korak ka digitalizaciji jer će svako dete u ovim razredima i svaki učitelj i nastavnik biti spremni za digitalnu nastavu – istakao je Vesić.

Sledeće nedelje, najavio je Vesić, zaposleni iz “Infostan tehnologije” imaće sastanke sa direktorima škola, održaće se obuka za nastavnike i učitelje.

– Nema više nijednog razloga da se deo nastave ne održava uz pomoć digitalnih udžbenika – rekao je Vesić.

Goran Vesić
FOTO: BEOINFO

Nastavljene su uplate subvencija za kupovinu udžbenika za decu uzrasta prvog i drugog razreda, a dosad se prijavilo više od 22 hiljade roditelja od 34 hiljade, koliko ih ima pravo na to. Vesić je pozvao i preostale roditelje da iskoriste ovo pravo i podsetio da su potrebna samo tri dokumenta: potvrda iz škole da je dete upisano u prvi ili drugi razred, očitana lična karta i kopija platne kartice sa tekućim računom.

Prijavljivanje je moguće i onlajn i u roku od desetak dana biće im uplaćeno oko šest hiljada na račun, odnosno tačna vrednost udžbenika srpskog, matematike, sveta oko nas i izabranog stranog jezika.

Goran Vesić
FOTO: BEOINFO

– Nakon podele tableta počinje sledeća “bitka”, odnosno da se oni i koriste u obrazovanju. Tako ćemo potpuno pripremiti decu za život u 21. veku. U ovome smo bolji od mnogih zemalja Evropske unije. Obrazovanje je najbolja investicija – kazao je Vesić.

Direktor OŠ “Radoje Domanović” Goran Šobotović precizirao je da u ovoj opštini ima dvadeset osnovnih škola. Konkretno u ovoj školi, tablete i internet kartice dobiće 545 osnovaca, a laptopove 33 nastavnika i učitelja.

(Kurir.rs)

Foto Beoinfo
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.