Goran Vesić: Dobro je što mnogi od danas rade, tražimo da rade svi!

0 54,554

Dobro je što prema odluci Vlade Srbije od danas ponovo rade skoro sve kompanije iz sektora usluga, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i najavio da će Grad Beograd na sednici Kriznog štaba, koja se očekuje sredinom nedelje, tražiti da se otvore ugostiteljski objekti i tržni centri.

 

Zahvalan sam premijerki Ani Brnabić koja je ponovo uložila veliki napor da pronađe meru između zaštite javnog zdravlja i potrebe da privreda radi. Mogu da razumem lekare koji epidemiju posmatraju samo sa zdravstvenog aspekta, jer se nalaze na prvoj liniji fronta u borbi protiv epidemije. Ipak, epidemija ne izaziva samo zdravstvenu već i ekonomsku i društvenu krizu – kazao je Vesić.

Zato mere koje se preduzimaju, naveo je, moraju da odgovaraju potrebama zdravstvene zaštite, ali i da omoguće da privreda radi.

– Od danas ponovo radi veći deo kompanija u sektoru usluga, što Beograd traži od prošle srede kada su uvedene restriktivnije mere. Dobro je da je i ugostiteljskim objektima od danas dozvoljena makar šalterska prodaja. Ipak, smatram da treba dozvoliti potpuni rad i ugostiteljskim objektima, kao i tržnim centrima, uz striktno poštovanje epidemioloških mera. To ću tražiti na sednici Kriznog štaba koja je najavljena za sredinu nedelje – rekao je Vesić za TV Hepi.

Ponovio je da je Srbija, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, jedna od najuspešnijih zemalja sveta u vakcinaciji.

– Uspešniji smo od Nemačke ili Francuske koje imaju više zaraženih i manje vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika. Ne znam zašto prepisujemo njihove mere koje su se pokazale bezuspešnim. Kada ih već prepisujemo, zašto nismo prepisali njihove mere kojima su uređivali rad ski-centara već smo dopustili haos na Kopaoniku i na Zlatiboru, gde su kafići i restorani radili do jutarnjih časova, a zbog čega se povećao broj zaraženih. Možemo da se poredimo sa Izraelom – kazao je Vesić.

Printscreen/TV happy

– Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija je u prilici da bude primer drugima, da nameće standarde i rešenja i kreira nove politike. Zato mi treba da imamo mere koje su prilagođene našoj situaciji, koja je bolja nego u mnogim zemljama sveta – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je rekao da izlazak iz sadašnje krize Grad Beograd vidi u masovnoj vakcinaciji i strogom poštovanju epidemioloških mera, uz dozvolu da privreda normalno radi.

– Od toga ne odustajem, jer moj je posao da se borim za Beograđane, bez obzira na to da li sam u manjini ili većini, odnosno da li je to popularno govoriti ili ne, naveo je Vesić.Komentari

komentara

Foto Printscreen/TV happy

Vaša email adresa neće biti objavljena.