GORAN IVANIŠEVIĆ OTKRIO – NOVAK MOŽE DA OBORI NEZAMISLIV REKORD

0 3,722

Novak Đoković je odlučio da neće igrati na mastersu u Majamiju i da će se posvetiti odmaranju i provođenju vremena sa porodicom.

 

A za to vreme, njegov boravak na prvom mestu ATP liste postaje sve duži, pa samim tim i produžava sopstveni rekord po broju nedelja na toj poziciji. Njegov trener Goran Ivanišević misli da bi Srbin mogao da dogura baš daleko u tom segmentu!

Član stručnog štaba Đokovića i nekadašnji šampion Vimbldona govorio je u teniskom podkastu “The Functional Tennis” o tome da Novakovo obaranje rekorda zavisi isključivo od njega samog.

Đoković je oborio rekord Rodžera Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste, u ponedeljak će započeti 313. sedmicu na toj poziciji, ali ispred njega su, ukupno gledano, još tri dame.

Rekord u ženskom tenisu drži Štefi Graf, koja je 377 nedelja bila na prvom mestu WTA liste, a da bi Đoković postao apsolutni teniski rekorder, moraće da ostane na čelu ATP karavana još više od godinu dana.

Pre devet ili deset godina niko nije verovao da će ovo da se dogodi, svi su pričali o Rodžeru. Ali sada je Novak uspeo da obori rekord. Nije gotovo. Imaće još sedmica”, rekao je Ivanišević o Đokovićevom obaranju rekorda Švajcarca.

On se potom osvrnuo na eventualno Novakovo obaranje novih rekorda.

“Pričali smo o Štefi Graf. Sada se čini da je to nemoguće, ali sa Novakom je sve moguće. Ako je zdrav, ako mu je um čist kao u Australiji i ako zna šta želi da uradi, nebo je granica. Kao što sam već rekao: Štefi Graf, znate, sve je moguće”, poručio je Goran Ivanišević.

Đokoviću će od ponedeljka biti potrebno još 65 nedelja na vrhu kako bi prestigao legendarnu Nemicu, a na aktuelnoj ATP listi ima veliku prednost u odnosu na svoje rivale.

IZVOR: ATP.COM/SCREENSHOTKomentari

komentara

Foto IZVOR: PROFIMEDIA/AFP PHOTO/VINCE CALIGIURI/TENNIS AUSTRALIA/MN PRESS
Izvor/Autor Mondo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.