Google Chrome dobija “najveće poboljšanje” i postaje – nikad brži

0

Ažurirani Chrome će trošiti manje električne energije i RAM memorije nego ranije…

Google 2020. godinu završava velikim unapređenjima za svoj pregedač Chrome, a poslednje ažuriranje bi, kako tvrde iz te kompanije, trebalo da donese “najveće poboljšanje u poslednjih nekoliko godina”.

Prvo unapređeje se odnosi na tabove, a funkcioniše tako što aktivne tabove ističe na prvo mesto, dok oni koji se ne koriste ostaju u pozadini. Na taj način se smanjuje opterećenost procesora i do pet puta, pa se trajanje baterije uređaja produžava za više od sat vremena.

 

Druga novina utiče na brzinu pokretanja Chrome-a, pa se pregledač aktivira 25 odsto brže nego ranije, dok se stranice otvaraju za 7 odsto brže. Takođe, ažurirani Chrome će trošiti manje električne energije i RAM memorije nego pre, navodi The Verge.

Apdejt donosi i “Tab search”, koji će korisnicima omogućiti da lakše vide sve otvorene tabove, bez obzira na to u kojem se prozoru nalaze, i da tako brzo nađu onaj koji im je u datom trenutku potreban.

 

Novitet je i funkcija Chrome Actions, koja pomaže da se željeni zadaci obave uz samo nekoliko klikova, prenosi PC Press.

Sve navedene promene predstavljaju jedno od najznačajnijih ažuriranja Chorme-a, uvedne sa ciljem da se poboljša efikasnost najpopularnijeg internet pregledača.

(Telegraf.rs)

Foto Pixabay
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.