GDE JE TANJA FAJON? U Holandiji vodenim topovima na građane, ministar pravosuđa se meša u sudsku vlast! (FOTO/VIDEO)

0

Neredi u Holandiji u kojima je bez suzdržavanja pokazana brutalnost policije, onda kada su čuvari reda pod punom opremom krenuli da guše demonstracije upotrebljavajući čak i vodene topove u borbi sa demonstratntima, nisu zapali za oko Tanji Fajon koja je inače, letos, srčano kritikovala delovanje srpske policije u borbi sa neredima u prestonici

 

Treći dan je prošao u jezivim neredima, a Holanđani su na policiju bacali čak i zapaljive koktele. Razlog je usporena vakcinacija koja za sobom vuče i nove restrikcije u borbi sa virusom COVID-19, kojih je tamošnji narod, sudeći po ponašanju, sit.

 

Policijski čas je bio kap koja je prelila čašu, pa su besni građani maltene rušili i lomili sve pred sobom. Zbog situacije koja preti da postane kritičnija nego što već jeste, oglasio se ministar pravosuđa Ferd Graperhause, ministar holandskog pravosuđa.

Ferd Graperhaus
Ferd Graperhaus, Foto: screenshot/Lični stav

 

On je rekao da je situacija takva da zahteva ozbiljan pristup policije.

– Policija je u ozbiljnoj akciji, puno ljudi je uhapšeno. Svi treba da znaju da će počinioci biti kažnjeni. Pravosuđe će raditi brzo i uhapšeni će biti osuđeni na zatvorsku kaznu. Vlasnicima trgovina je već dovoljno teško, a oni koji misle da treba da pljačkaju su stvarno glupi – zaključio je ministar pravosuđa.

Protesti u Holandiji

 

Brutalnost tamošnje policije je nešto što se može videti na internetu preko fotografija ili video snimaka.

Građani i policija su u ozbiljnom sukobu, ali to nije tema za razmišljanje Tanje Fajon, predsednice Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU koja ne gleda u svoje dvorište.

Izvor/Autor Alo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.