FONTANA ŽELJA

0 590

FONTANA-NOVI BEOGRAD
GODINE 1998

Pre tačno 19. godina baš u ovo vreme pisac ovih redova je tražio od gradaskih otaca grada Beograda ovu lokaciju sa jednim Italijanskim partnerom, a za to da napravimo jedan lepi montažni moderni dečiji “luna park”.
Lokacija je bila idelna baš za to, travnati veliki prostor, ali ne lezi vraže.Iako sam podneo zahtev sa elaboratom, skicama, slikama kao će to da izgleda i to platio debelo arhitektama.
Branili su se ćutanjem par meseci, dok im nisam podvikuo jednog dana na njihovo tihovanje, onda su mi usmeno rekli: Ne može ta lokacija, znate to je travnati deo, buniće se stanari zgrade i tako to.

Nit smeju da mi traže mito, nit da me odbiju zvanično sa pisanim tragom, no sve usmeno mi saopštavaju te nebuloze.
Uglavnom su me kulirali, mi investitori gubili živce i na kraju odustali od te lokacije.
Tada je na vlast u gradu bio DS i gomila nekavih bitangi koja je gledala samo kako da nekoga opljačka ko misli da pokrene bilo kakav biznis.
Tako bilo tada, tako bilo posle 5 okt.Tako bilo sve vreme, tako je i još gore i dan danas.

P.S.Vidite i sami šta je tu niklo posle neku godinu posle mog zahteva?Ni manje ni više nekakva zgradurina i to trajnog karaktera, a investitor Mc Donalds lično i personalno.
Dakle, ne može “dećji luna park” i to montažni, ali može zgrada po sred travnatog parkića ispred same zgrade u ulici Narodnih Heroja i Pariske Komune.
Jer Mek’ je Mek’, a taj Italijan i ja smo Tvrd i Tvrd.Orah.Za njih.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.