Evo šta će biti sa muškarcem koji je autom probio ogradu i mlatio šipkom.NEURAČUNLJIV DIVLJAO ISPRED SKUPŠTINE!

0 5,696

Psihijatrijskim veštačenjem Pavla Berbera (41) utvrđeno je da je bio neuračunljiv kada je 15. decembra prošle godine svojim džipom probio zaštitnu ogradu ispred Skupštine Srbije, izašao iz vozila i mlatio šipkom vičući “Ministri napolje!”, a zatim pretrčao u Pionirski park, gde se sapleo i pao, nakon čega je uhapšen.

 

Zbog neuračunljivosti osumnjičenog, u tužilaštvu kažu da će sudu podneti predlog da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja. To znači da on neće biti optužen, jer neuračunljivost isključuje krivičnu odgovornost.

Protiv Berbera su sprovedene istražne radnje zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, ali i zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje opojne droge za ličnu upotrebu, jer je u pretresu njegovog stana pronađena manja količina marihuane.

On je 17. decembra bio saslušan u tužilaštvu gde je u odnosu na nasilničko ponašanje priznao radnje krivičnog dela, ali je u potpunosti osporavao pravnu kvalifikaciju, dok se u odnosu na pronađenu drogu branio ćutanjem.

Nakon saslušanja, sud mu je na predlog tužioca, odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, s obzirom da je po izlasku iz auta bežao od policije, kao i da ne bi ponovio krivično delo, jer je i ranije osuđivan.

 

U Prvom osnovnom tužilaštvu ukazuju da je u toku dokaznih radnji pribavljen snimak incidenta sa sigurnosnih kamera na skupštini Srbije, da je urađen vanredni tehnički pregled vozila kojim je upravljao, kao i toksikološko hemijska analiza kojom je utvrđeno prisustvo amfetamina.

Pribavljen je izveštaj službe MUP za obezbeđenje zgrade Skupštine, kao i odštetni zahtev Grada Beograda u vezi sa oštećenjem zaštitne ograde.Komentari

komentara

Foto e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Izvor/Autor Republika.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.