KORONA U GSP-U? Evo koliko je vozača gradskog prevoza u Beogradu zaraženo!

0 5,680

U beogradskom gradskom prevozu radi 4.973 vozača od kojih je korona virusom zaraženo 153, što čini oko 3,1 odsto od ukupnog broja, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Goran Vesić naveo je da se u izolaciji, prema rešenju sanitarnog inspektora, nalazi još 32 vozača što je, dodaje, 0,6 odsto od ukupnog broja.

“To pokazuje da dobra organizacija koju smo sproveli u javnom prevozu, kada je reč o zaštiti vozača i svim drugim preventivnim merama koje se preduzimaju, daju rezultate jer smo uspeli da ih zaštitimo”, rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je dodao da su pripremljeni planovi zaštite radnika u najvažnijim komunalnim sistemima kao što su, pored GSP-a, još i JKP “Beograd-put” zbog zimske službe, JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, JKP “Gradska čistoća”, JKP “Beogradske elektrane”, JKP “Zelenilo – Beograd” i JKP “Javno osvetljenje”.

Da li mislite da je bezbedno boziti se gradskim prevozom?

“U nekima od ovih preduzeća radnici će raditi u smenama od po dve nedelje, kako bi bili u karantinu na radnom mestu, a tamo gde neće biti karantina dogovorili smo brza testiranja za sve zaposlene koji budu u kontaktu sa nekim ko bude eventualno zaražen”, pojasnio je Vesić.

Dodao je da se, osim toga, radi dodatna obuka vozača kamiona iz drugih gradskih preduzeća da mogu da voze vozila za čišćenje snega ukoliko se bude dogodilo da veći broj vozača u zimskoj službi bude zaražen.

Kako je istakao, Grad Beograd preduzima sve mere da zaštiti radnike komunalnog sistema, kako bi se omogućilo njegovo nesmetano funkcionisanje, od velike važnosti za život grada.

Naglasio je da komunalni sistem Beograda funkcioniše besprekorno tokom čitave krize koja traje osam meseci.

“Radnici komunalnog sistema grada su heroji. Trudimo se da im se odužimo obezbeđivanjem dobrih plata i uslovima rada. Recimo, vozač GSP-a ima prosečnu platu 74.000 dinara, dok je ta plata 2012. godine iznosila 48.000 dinara”, rekao je zamenik gradonačelnika, dodaje se u saopštenju.Komentari

komentara

Foto Grad Beograd
Izvor/Autor Alo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.