Eko-ološki ustanik” vređa Anu Brnabić!

0

Ana Brnabić je samo splet nesrećnih okolnosti i nije važno šta ona govori”. Ovu seksističku, mizoginu rečenicu izgovorio je novi Đilasov „heroj“ jedan od organizatora propalog Đilasovog „Ekološkog ustanka”, Aleksandar Jovanović Ćuta, iz Inicijative „Odbranimo reke Stare planine“. Imajući u vidu rodno opredeljenje gđe Ane Brnabić, radi se o duboko uvredljivoj i diskriminišućoj rečenici

 

Uz to „eko-ološki ustanik“ bi da ućutka jednu ženu, premijerku, majku. Očekivali bi da je jedan ovakav „ekolog“ pristojan čovek, koji ne zagađuje javni prostor svojom mržnjom, seksizmom, i mizoginijom. Međutim, ovde se radi o novopečenom đilasovcu, koji mora da se dokaže novom gazdi.

Aleksandar Jovanović Ćuta je do juče bio član Srpske napredne stranke. Iz SNS je izašao i postao je „ekološki svestan“ tek kada su se izjalovili svi njegovi privatni interesi vezani za gradnju mini-hidrocentrale. Svoje interese Jovanović je pokušao da ostvari i preko predsednika Vučića koga je sreo u Pirotu 2017. godine, i preko ministra Gorana Trivana. Кada nije uspeo prešao je u opoziciju. Da Jovanović hoće da gradi mini-hidrocentrale, tvrdi Dragan Josić, inženjer iz Beograda. On je optužio vođu Inicijative “Odbranimo reke Stare planine” da iza njegove borbe za očuvanje reka stoji njegov lični interes, jer je Jovanović još 2016. lobirao za izgradnju mini-hidrocentrale.

Aleksandar Jovanović Ćuta to nije porekao ali se vadi da je pomagao prijatelju da preda papire za izgradnju!?! Građevinski inženjer iz Beograda Dragan Josić između ostalog je rekao da je interes odbrane reka Stare planine zamaskiran drugim interesom. Vođa njihove organizacije Aleksadar Jovanović Ćuta je ishodovao svojevremeno dokumentaciju za hidroelektranu derivacionog tipa u Parku prirode Stara planina, koji je van Prostornog plana Grada Pirota, za koju je dobio lokacijske uslove, vodne uslove. A Ćuta Jovanović je sve to dobio na ime Dragiše Lilića iz sela Temska – rekao je Josić.

Dodao je da je Jovanović to učinio na tuđe ime, ali da ima mejlove koje je Jovanović slao ministarstvima, gde je tražio energetsku dozvolu. Interesantno je da Ćutina mini hidrocentrala nije u Prostornom planu, jer je locirana nizvodno od planiranog tunela Toplodorske reke, pa kada je krenula ponovo priča da se gradi taj tunel, ko je prvi ustao da se bori protiv tog tunela – Ćuta! On je taj kome je ugrožena hidrocentrala, jer će ostati bez vode, koja će otići u Zavojsko jezero – optužuje Josić, Jovanovića! Sam Ćuta Jovanović je rekao: „Tačno je da sam pomagao prijatelju da preda i dobije papire za izgradnju male hidrocentrale od 50 kilovata. Ja jesam tom čoveku pomagao da dobije dozvolu“.

I onda razumemo zbog čega je skup “eko-oloških ustanika“ u  Beogradu doživeo fijasko, kada ih predvodi ovakav čovek.

Foto Informer
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.