E, TO SE ZOVE HUMANOST Stanari zgrade u Bulevaru despota Stefana 68b kupili klime za porodilište!

Stanari zgrade u Bulevaru despota Stefana 68b samoinicijativno su, za jedan dan, sakupili 50.000 dinara za kupovinu klima za porodilišta!

U akciji koja je pokrenuta “iz čista mira” učestvovalo je čak 82 stanara, a kupljena su dva klima uređaja koja će sutra biti odneta u porodilište “KBC Zvezdara“. Na taj način ljudi iz Bulevara despota Stefana 68b po ko zna koji put su pokazali da neguju stare, dobre vrednosti, dobročinstvo i humanost.

Ova zgrada je još 2012. odnela pobedu na konkursu za „Najlepši ulaz“. Kao nagradu dobili su po dve ulaznice za pozorište za svaki stan, da bi onda svih 312 karata preusmerili deci u Zvečanskoj. Pride su im darovali knjige za slepu i slabovidu decu, vaučere za igračke, stolice…

Prošlog leta, u vreme kada je najveći broj migranata boravio u Beogradu, oni su za jedan dan sakupili više od 200 kilograma hrane i opreme i odneli ženama i deci koji su na 40 stepeni spavali po parkovima.

SLIKE U HODNICIMA, BIOSKOP NA KROVU

Zgrada u Bulevaru despota Stefana 68b je kao iz bajke. U nju se ulazu pomoću otiska prsta, šifre ili kartice, Hodnici su čisti i osvetljeni led sijalicama, na zidovima su okačene slike, liftovi novi i moderni, poseduju i sopstvenu biblioteku, prostoriju za druženje, a na krovu – letnji bioskop.

Blic

Komentari su zatvoreni.