Đurić: Srbija brani svoje interese u Vašingtonu

0 54,743

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić kaže da Srbija svoje interese u Vašingtonu brani zalaganjem za otvaranje tržišta Kosova i Metohije za srpska preduzeća.

Takođe, kako je rekao, Srbija teži i otvaranju našeg tržista, kao i za bolje infrastrukturno povezivanje.

Priština / depositphotos.net

– Tim predsednika Vučić pripremio je ozbiljnu platformu koja je okrenutra ka budućnosti, ka saradnji koja treba da stvori šanse za mlade ljude i za rešavanje problema na taj način što će se stvoriti neuporedivo bolja ekonomska osnova – rekao je Ðurić za TV Pink, prenosi Tanjug.

– Ne očekujem da ovo budu lak razogovori, vidim da u albanskim medijima ta tema se predstavlja kao da je Sudnji dan. Mi smo pripremili čitavu paletu projekata, koji obuhvata i infrastrukturu i prilike za mlade ljude, ali tu smo pre svega da branimo srpske interese. Očekujem da na sto budu stavljene i teške političke teme. Ukoliko do toga bude došlo, treba svi da znaju da će odgovor Srbije biti pozitivan na konstruktivne predloge, ali da ćemo biti spremni da odbijemo ono što nije u interesima Srbije i što narušava svaki njen integritet – kazao je Đurić.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sutra do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić će, kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Richard Grenell, Ricard Grenel

Ričard Grenel / Foto: Tanjug/AP

 

Spacijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je da će u četvrtak u Vašingtonu “na stolu” biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

 U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak – rekao je Grenel u utorak veče u onlajn razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

 

(Telegraf.rs)Komentari

komentara

Foto Tanjug/AP Priština / depositphotos.net
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.