DUG ZA VRTIĆ I NA RATE Prepolovljena dugovanja roditelja, deca će iz obdaništa biti ispisana samo u OVOM SLUČAJU

0

Dugovanja roditelja na ime neplaćenih računa za beogradske vrtiće za nepune dve godine su prepolovljena i sada iznose 110,3 miliona dinara, dok je u decembru taj dug bio oko 220 miliona, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je precizirao da je zaključno sa oktobrom ovaj dug za četvrtinu manji u odnosu na jun, kada je iznosio 145,2 miliona.

– Izuzetno sam zadovoljan tempom smanjivanja dugovanja, koji je rezultat partnerskog odnosa sa roditeljima, razumevanja njihovog položaja i zajedničkog nalaženja načina za izmirivanje obaveza prema vrtićima – rekao je Gak.

Gak je objasnio da svaka predškolska ustanova u Beogradu za pojedinačne slučajeve pronalazi modele dogovora za otplatu duga i ocenio da je očigledno da to za sada dobro funkcioniše budući da su dugovanja u konstantnom padu.

Slavko Gak
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA
Slavko Gak

– Ispis dece iz vrtića zbog tri i više neplaćenih računa, što je ugovorom predviđeni rok tolerancije, samo je krajnja mera kojoj se pribegava tek kada se iscrpe sve druge mogućnosti i takav pristup nećemo menjati – rekao je on.

Gak je dodao da predškolske ustanove daju mogućnost i otplate duga na rate, te da se sa roditeljima pronalazi način kako bi im se izašlo u susret, a da se naplati sudskim putem pribegava tek ukoliko ništa od ponuđenih rešenja za izmirivanje obaveza ne urodi plodom.

– Najveća dugovanja su u vrtićima na Savskom vencu, Zvezdari i u Obrenovcu, gde iznose više od 12 miliona dinara po ustanovi – zaključio je Gak.

Foto O. BUNIĆ / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.