DUDA IVKOVIĆ DOBIJA VELIKO PRIZNANJE!

0

Na dodeli plakete legendi za životno delo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj dodeli plakete za životno delo legendarnom jugoslovenskom i srpskom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću.

Predsednik Aleksandar Vučić i Dušan Ivković pre dodele nagrade legendi odigrali su partiju šaha!

Svečanost se održava u Muzeju Jugoslavije povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički sa početkom u 11.00 časova.

Podsetimo, u junu 2018. Aleksandar Vučić se sastao sa delegacijom Sportskog društva “Radnički”, sa kojom je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva.

On je tada prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja 100. godišnjice postojanja Radničkog.

– Ovo je ogromna odgovornost i obaveza, da svojim autoritetom pomognem obnovi velikih sportskih uspeha koje je Radnički postigao na terenu – rekao je predsednik Srbije tada.

Ivković je tokom karijere trenirao Radnički iz Beograda, Partizan, Šibenku, Vojvodinu, PAOK, Olimpijakos, CSKA Moskvu, Dinamo iz Moskve i Efes, gde je i završio karijeru.

Sa reprezentacijom Srbije je kao selektor osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine, sa selekcijom Jugoslavije tri zlata na Evropskom, 1989, 1991. i 1995. godine , zlato na Svetskom prvenstvu u Argentini 1990. godine, kao i srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. Takođe, osvojio je i zlato na Univerzijadi u Zagrebu 1987. i Edmontonu 1983. godine.

Bio je selektor reprezentacije, koju je kao trener vodio Željko Obradović, a tada su osvojena zlato i bronza na Evropskim prvenstvima (1997. i 1999.) i srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

Ivković je 2012. godine proglašen za najboljeg trenera u Evroligi, a 2017. je primljen u FIBA kuću slavnih.

Foto Printscreen/Instagram/avucic
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.