DRŽAVLJANSTVO

0 894

DRŽAVLJANSTVO

Znate li neku državu na svetu, gde možeš da imaš tri i više državljanstava, a da budeš njen predsednik, premijer, poslanik, gradonačelnik u toj državi?

Znam da ne znate, ali ima jedna država u koji to sve može i zove se: Srbija!

U Srbiji postoje poslanici i članovi vlade države Srbije koji imaju i po tri i više pasoša?
Jedan od njih je član vlade onaj bosančeros Nenad Popović-čovek ladno ima pasoš BIH, Srbije i Rusije.
A bio je i narodni poslanik i sada je član ove sada vlade i predjašnje.

Ima jedan poslanik u skupštini Srbije koji ima pasoš Hrvatske, Madjarske i Srbije, a poslanik je u našoj republičkoj skupštini.
Ovakvih slučajeva u Srbiji ima neverovatno puno, čak 30% poslanika u Srbiji ima dvojno državljanstvo.To ni u Nikaragvi i Lesotu nema, ali ima kod nas.

Ej, imamo narodne poslanike u sred Srbije i u Beogradu koji se tako zovu, a oni imaju državljanstva nekih drugih naroda/država.
Pa ljudi moji to je živi piš i živa komedija sa domicijalnim narodom u Srbiji.
Narod u Srbiji kao glasao za ruske, bosanske, hrvatske, madjarske državljane.Je l’ da?

Šta tek reći za ovu dokazanu marvu iz Srbije koja bi želela da ima dvojno državljanstvo i Srbije i Crne Gore u paketu?
Pa onda da tako glasa u Crnoj Gori za njeno ukidanje, to jest za ukidanje njene samostalnosti, a kasnije prisajedinjenju Krnjači, Ovči, Borči i Kaludjerici.

Taj film naravno neće da gladaju ni fantomski Srbi u Crnoj Gori, a ni ovi ludaci u Srbiji koji mrze više Crnu Goru od momenta kada je postala samostalna, no ijednu državu na svetu.
I onda se pitaju bolesnici stalno?
Zašto ih mrzi ceo svet, a oni koji se to pitaju mrze pola sveta po difoltu i to s kolena na koleno se ta mržnja prenosi.

Videli ste, državljanstva u Srbiji se daju ko iz rukava i iz levog džepa raznim stranim sportistima, glumcima, šarlatanima, izbeglicama, dovoljno je da taj dodje u Beograd i kaže: Mnogo volim Srbiju!
Eto njemu državljanstva u roku od odmah, a to što to državljanstvo ne vredi ni po jada, a ni po lule duvana nije nikoga briga?
Kakav pasoš, takav narod, takava država i vlast.
Nikakva, jadna i bedna da bednija ne može postojati.Komentari

komentara

Your email address will not be published.