Drakulić: Srbija je na veštačkom disanju

0 797

Beograd — Biznismen Zoran Drakulić u intervjuu za novi broj Nedeljnika kaže da je njegov cilj kao predsednika ovog kluba da pomiri biznis i politika!

On je na pitanje zašto javnost tretira biznismene kao lopove, pljačkaše, odgovorio da tu mediji imaju veliku ulogu.

„Kada ste pročitali neki afirmativni tekst o srpskim biznismenima? Važno je napraviti aferu, da je Mišković lopov, Beko ono, a Kole ono. Niko ne piše da je Andrej Jovanović kupio najveću firmu na ovim prostorima. Niko ne piše o tome koliko srpski privrednici ulažu u državni budžet. Zar treba Nemac da nam dođe da gaji svinje? Pa šta rade Matijević i Kostić u tom istom svinjarstvu, šta rade Delta i Bačka Topola godinama?

Ko to strancima daje zemlju za 205 evra? Naši privrednici kažu da bi dali 250 evra, ali im niko ne nudi. Strancima daju zemlju na 30 godina, a našem kolegi iz Bačke Topole na tri godine. Gde to ima?“ pita Drakulić.

Drakulić dodaje i da je Srbija u „lošem privrednom stanju“ i na „veštačkom disanju“. 

„Imamo mali BDP. Ne može Srbija napred ako nema povećanja BDP-a od četiri odsto. Nema povećanja plata, ni podizanja životnog standarda“, kaže Drakulić u intervjuu za Nedeljnik, u kojem je poslao posebnu poruku Vojislavu Koštunici.Komentari

komentara

Foto Tanjug
Izvor/Autor B92

Vaša email adresa neće biti objavljena.