Dragana Mićalović PRIZNALA da je bila ŽRTVA ZLOSTAVLJANJA!

0 32,599

Pružila podršku svojoj koleginici i drugim devojkama koje su takođe prijavile Aleksića!

 

Povodom ispovesti glumice Milene Radulović, u kojoj je iznela da ju je silovao njen učitelj glume Miroslav Mika Aleksić kada je imala 17 godina, glumica Dragana Mićalović pružila je podršku svojoj koleginici i drugim devojkama koje su takođe prijavile Aleksića, ističući kako je i sama bila žrtva ali ne iste, već drugačije vrste zlostavljanja.

 

Glumica je na konferenciji za novinare u niškom Narodnom pozorištu javno podržala podržala devojke koje su saopštile da su bile žrtve zlostavljanja u glumačkoj školi Miroslava Aleksića, i dodala kako je i sama bila u sličnoj situaciji, iako “ne te vrste i ne sa tim ljudima”.

“Ja sam neko ko je protiv nasilja bilo koje vrste. To je velika trauma za devojke”, izjavila je Dragana Mićalović.

Konferencija za novinare organizovana je povodom sutrašnjeg premijernog izvođenja predstave Ana Karenjina, u kojoj jednu od glavnih uloga igra upravo Dragana.

Od subote uveče, kada je Aleksić i priveden, u javnost je izašlo još nekoliko polaznica njegove glumačke škole, koje su bezrezervno podržale Milenu, i izrazile duboko saosećanje sa užasima kroz koje je prošla, ali iznele i svoja negativna iskustva sa Mikom Aleksićem. Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par devojaka, prijavila Aleksića policiji.


Milena Radulović, jedna od žrtvi profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad nekoliko devojaka, juče je davala iskaz pred Višim javnim tužilaštvom, a sasluđanje je trajalo više od pet sati.

Saslušanje mlade glumice Ive Ilinčić danas je trajalo puna četiri sata, i oko 13.20 ona je u pratnji oca i advokata napustila Više tužilaštvo u Beogradu.

 

Miroslav Mika Aleksić

Miroslav Mika Aleksić
Foto: Youtube Printscreen/RTS

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić saslušan je u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz čl. 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.Komentari

komentara

Foto Instagram Printscreen/hipokampelefentokamela
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.