Divlja gradnja u Zemunu: Niče kompleks od 15 miliona evra bez dozvole

0

Za radove je zadužena građevinska firma “Manojlović”, ali kako su rekli, više nisu u tom poslu

Duže od šest meseci traje izgradnja kompleksa od 21.000 kvadratnih metara u Ulici Marije Bursać u Zemunu, i to bez ikakvih obaveštenja o investitoru i broju građevinske dozvole, a kako piše Blic, reč je o budućem privatnim staračkom domu.

Investitor je firma NAMI, koja pripada Milanu Narančiću, ali ne istoimenom biznismenu sa nadimkom Limun.

Ovaj projekat našao se i pred odbornicima u opštini Zemun. Tako je Ljiljana Štulić Živković u septembru iskoristila pravo da kao odbornica postavi odborničko pitanje na temu ove gradnje i dobila iznenađujući odgovor.

– Na ovoj lokaciji nalazila se šuma, koja je početkom godine raskrčena, zatim je zemljište ograđeno kao gradilište i od tada traje gradnja. Iz Odeljenja za inspekcijske poslove dobila sam odgovor da je građevinski inspektor Odeljenja za inspekcijske poslove izvršio uviđaj na licu mesta i utvrdio da je investitor Milan Narančić, ne rekavši da li ima dozvolu za gradnju ili ne. Jedino obrazloženje koje smo dobili je da gradnju objekta nadzire gradski građevinski inspektor Miloš Marković – kaže za Blic Ljiljana Živković.

Za radove je, kako piše pomenuti medij, zadužena građevinska firma “Manojlović”, ali kako su rekli, više nisu u tom poslu.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Ipak, na njihovom sajtu i dalje stoji da ih izvode, sa sve fotografijama gradilišta i informacijama o njihovom početku i investitoru. Za investiciju vrednu čak 15 miliona evra, kao investitor navodi se firma NAMI, a vlasnik ovog proizvodno-trgovinskog preduzeća prema podacima Agencije za privredne registre (APR) je Milan Narančić.

RADOVI STOPIRANI

– Radovi su trenutno obustavljeni jer još nismo dobili sve neophodne dozvole. Počeli smo da gradimo jer sva ta papirologija teče veoma sporo. Zemljište je naše, privatno vlasništvo. Inače, nije tajna da je tu planirana izgradnja Doma za stara lica. Čim dobijemo sve papire, očekujemo za mesec-dva, nastavićemo sa radovima – objasnio nam je Narančić.

Investitor je odmah demantovao da je vlasnik firme Milan Narančić, poznatiji kao Limun.

– Radi se o porodičnoj firmi koja funkcioniše već 25 godina, i ima petnaestak zaposlenih – objasnio je on.

Kako kaže, postoje bar trojica Milana Narančića, svi su iz Like, i imaju privatne firme.

(Telegraf.rs/Foto: Ilustracija)

Foto Ilustracija
Izvor/Autor Telegraf

Vaša email adresa neće biti objavljena.