Direktor policije Vladimir Rebić o detaljima hapšenja grupe Velje Nevolje VIDEO

0

Dosad prikupljeni dokazi dovoljni su da ekipa ostane u zatvoru do 12 godina, međutim, u narednom periodu očekuju se novi dokazi o još težim krivičnim delima, kaže za Pink direktor policije.

 

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je jutros za TV Pink da je protiv Veljka Belivuka i njegove ekipe pronađeno dosta dokaza i da je, na ovaj način, zadat težak udarac ovoj kriminalnoj grupi i poslata poruka da nijedan klan ne može i neće biti jači od države.

 

Kada je reč o kritikama na njegov račun, a zbog toga što nije prisustvovao konferenciji za medije nakon hapšenja kriminalne grupe Velje Nevolje, Rebić kaže da čovek ne može da bude na dva mesta u isto vreme.

– Video sam da je bilo neprimerenih komentara. Prethodnih dana sam imao zakazan telefonski sastanak sa direktorom jedne svetski vrlo uticajne policije. Sarađujemo sa njima u cilju razrešenja jednog ozbiljnog krivičnog dela koje očekujemo da će biti okončano u narednim nedeljama. Tada je bilo važno da imam neposredni kontakt sa direktorom te policije i da sastanak ne odlažemo – kaže Rebić za Pink.

Ističe da je hapšenje Belivuka i njegove ekipe produkt višemesečnog rada. Podaci su sistematično prikupljani, analizirani, a fokus rada bio je i nestanak ljudi tokom 2020. godina.

 

Imamo saznanja ili pretpostavke da su ta lica lišena života – kaže Rebić.

Dodaje da su sagledavane međusobne likvidacije dva najjača klana, kako u Srbiji, tako i u zemljama Evrope, elaborirani su modovi rada, sukobi ovih većih klanova sa manjima i slično, navodi direktor policije.

Kako kaže, građani uglavnom iz straha nisu prijavljivali „reketiranje“, ali zasad postoje čvrsti materijalni dokazi o trgovini narkoticima i nedozvoljenom držanju oružja i eksplozivnih naprava, za šta preti kazna i do 12 godina. Očekuje da se u narednom periodu dokažu i druga, teža krivična dela, za koja postoje saznanja, ali ne i čvrsti dokazi. Stoga, kako kaže, o njima ne želi podrobno ni da govori. Optužnica će, kada stupi na snagu, biti čvrsta, kaže Rebić.

Policija, dodaje, istražuje kako je moguće da se na stadionu Partizana nađe bunker koji je grupa Velje Nevolje zauzela i koristila za obučavanje.

Printscreen Pink Vladimir Rebić

– Oni su „radili“ pod paravanom navijačke grupe, a imali su i firmu za obezbeđenje koja je, takođe, bila predmet kontrola. Uspeli su da, kao navijačka grupa, dođu do prostora na stadionu, gde su čuvali drogu – kaže Rebić za Pink.

Ističe da je i na Marakani nađena izvesna količina droge, a da će istraga pokazati ko ju je tu ostavio. Dodaje da je siguran da će Belivuk sa svojom ekipom ostati iza rešetaka 30-40 godina, ali da je važno „saseći im krakove i finansijske tokove“.

Govoreći o strahotama koje je grupa Velje Nevolje činila, direktor policije ističe da su operativni podaci ukazivali na to da su se one dešavale, ali dokazi nisu postojali. Pristupilo se, kaže, ozbiljnom radu i da su službe na putu da dokažu krivična dela za koje se sumnja da ih je ova grupa činila.

– Verujem da ima materijala da se dokažu i najteža krivična dela – kaže Rebić.

Uveren je i da će iz „tvrđave“ Velje Nevolje biti izneti određeni dokazi koji će pomoći u rasvetljavanju zločina koji se povezuju sa Belivukom. Rebić najavljuje još hapšenja.

– Ovo je samo početak i u narednom periodu građani mogu da očekuju da će se nastaviti aktivnost na prikupljanju dokaza protiv Belivuka, ali sam siguran i da će se otvoriti novi frontovi i da ćemo rešiti i druge organizovane kriminalne grupe. Aždaji je glava otkinuta i sada su ostali samo pipci – kaže Rebić za Pink.

Foto Printscreen/RTV Pink
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.