DEČAK DRUGARICU IZ RAZREDA ŠUTIRAO U REBRA I GLAVU

JEZIVO VRŠNJAČKO NASILJE U ZEMUNU

0

Moja devojčica je juče iz škole došla pretučena i s masnicom u predelu između oka i nosa, uplašena i istraumirana jer ju je drug iz razreda tukao posle škole u parku, kaže za Kurir I. M., majka 11-godišnje devojčice.

Kako navodi, njena ćerka ide u jednu zemunsku osnovnu školu, a učenici iz odeljenja su se dogovorili da se posle časova prskaju vodom u parku.

– Moje dete je isprskalo tog dečaka, a on je revoltiran uzeo nešto sa zemlje i pogodio je u glavu. Ona je pala, a dečak je počeo da je šutira u rebra i glavu. Njoj je krenula krv iz nosa, ali i usta, jer je verovatno zubima pregrizla usnu od straha i pri padu – priča zabrinuta majka.

tuča, tuča u osnovnoj školi, I.M., dečak udario devojku
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kaže da je nju pozvala ćerkina drugarica koja je bila prisutna i koja joj je pomogla da ode do školskog toaleta kako bi se umila i smirila. Dodaje da je razredni starešina bio tada u školi i da se i on pobrinuo za devojčicu.

– Kad je dete došlo kući, videla sam ogromnu masnicu u predelu između oka i nosa i morala sam dete kasno uveče da odvedem lekaru. Primljeni smo u Dom zdravlja Zemun, odakle su nas uputili na Institut za majku i dete. Lekari su tamo utvrdili da dete nema preloma, ali ima nagnječenja – konstatuje majka. Ona tvrdi da tom dečaku ovo nije prvi incident, da on maltretira i drugu decu, ali da su joj iz škole rekli da školski pedagozi nemaju evidenciju o njemu u tom segmentu.

– Roditelji tog dečaka kažu da njihovo dete to ne radi, međutim, znam da je to radio i drugoj deci, ali u školi nemaju ništa zapisano o tome. Dečji hirurg koji je pregledao moje dete je obavestio policiju te smo davali izjave u policiji – naglasila je majka.

Direktorka škole rekla je za Kurir da je škola dobila obaveštenje o slučaju i da se sve desilo posle nastave u parku:

– Jedino što mogu u ovom trenutku da kažem jeste da će ustanova postupiti u skladu s pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.

(Kurir.rs/ Aleksandra Kocić)

Foto Pixabay
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.